Σάπιο σύστημα, σάπιες αξίες, σάπιοι «άνθρωποι»

Πέμ, Νοε 3, 2022
Sapio_Sxolia_26-10-22-04

Το «καπάκι» του υπονόμου «άνοιξε» ξανά με τις αποκαλύψεις για το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό και μας «έπνιξε» η μπόχα του σάπιου κόσμου τους. Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά και, δυστυχώς, δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Γιατί μόλις τα ανθρώπινα κουφάρια της tv εκτιμήσουν ότι απέσπασαν όση τηλεθέαση μπορούσε να τους δώσει το θέμα και το πετάξουν στα σκουπίδια, πολλοί «ευυπόληπτοι πολίτες» σαν το συγκεκριμένο κάθαρμα και άλλοι, όχι τόσο ευυπόληπτοι, θα συνεχίσουν το «έργο» τους.

Γιατί, όσο συνεχίζει να υπάρχει το σάπιο σύστημά τους, θα συνεχίζει να υπάρχει η μισθωτή σκλαβιά που θα κάνει τον μισθωτό σκλάβο ευάλωτο σε κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν παιδιά 12 χρονών που θα χρειάζεται να δουλεύουν. Θα συνεχίσει να υπάρχει η νόμιμη πορνεία (που κάποιοι «προοδευτικοί» αποθεώνουν ως δήθεν «ελεύθερη επιλογή»), δηλαδή η πιο ακραία μορφή εμπορευματοποίησης του σώματος και πλάι της τα κάθε είδους παράνομα άρρωστα κυκλώματα.

Θα συνεχίσουν να είναι κυρίαρχες αντιλήψεις το «ο θάνατός σου, η ζωή μου», το «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται», οι οπισθοδρομικές αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας. Θα συνεχίσουν να θεωρούνται ως μοναδικός δρόμος προς την «επιτυχία» οι γνωριμίες, οι συναναστροφές, οι φωτογραφίσεις με κάθε λογής «παράγοντες» μέχρι να «πιάσεις την καλή», μακριά από κάθε τι συλλογικό.

Με όλα τα παραπάνω πολλοί και πολλές έχουμε πάρει την απόφαση να συγκρουόμαστε σήμερα, εδώ και τώρα, κάθε μέρα. Το βασανιστήριο που πέρασε αυτό το κορίτσι, μας πεισμώνει για να συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά.