Εμμονικά άθλιος

Σάβ, Νοε 6, 2021
Sxolia_5-11-21_Portosalte-04

Πριν προλάβει να στεγνώσει το αίμα του νεκρού διανομέα στη Θεσσαλονίκη ο γυμνοσάλιαγκας της κυβέρνησης, Άρης Πορτοσάλτε, από το στασίδι που έχει πιάσει στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχολίασε με αχαρακτήριστο τρόπο, το περιστατικό, λέγοντας: «Τώρα βέβαια υπάρχει και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά των διανομέων, για να τα λέμε όλα… Δεν θα κάνω σύγκριση, αλλά κι αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα. Θα πρέπει και οι φίλοι που οδηγούν μοτοσυκλέτα να αποφασίσουν, θα κοιτάμε δεξιά, θα κοιτάμε αριστερά. Υπάρχουν φορές που πέφτουν πάνω σου».

Κατ’ αρχάς, ας προσπεράσουμε τον χαρακτηρισμό «φίλοι», που αποδίδει στους οδηγούς μοτοσυκλέτας, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι είχε ποτέ τέτοιους. Βέβαια, δεν περιμένουμε να δείξει κάποια ευαισθησία μπροστά στον θάνατο ενός εργαζόμενου, ειδικά από τη στιγμή που είναι «σεσημασμένος» για την απέχθειά του με οτιδήποτε έχει να κάνει με την εργατική τάξη. Το μίσος, όμως, που δείχνει ο συγκεκριμένος απέναντι στους εργαζόμενους καταντάει εμμονικό, αφού τον ενοχλούν ακόμα και οι νεκροί εργάτες!

Αφού, λοιπόν, φαίνεται ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει με τίποτα ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που  βγάζουν το ψωμί τους αξιοπρεπώς, χωρίς να υιοθετούν τη δική του προσφιλή συνήθεια να γλείφουν την εξουσία και τα αφεντικά, μπορεί απλά να το βουλώνει και να αφήσει κατά μέρος τη λάσπη και τη συκοφαντία, ειδικά όταν υπάρχουν νεκροί εργάτες, άσχετα αν έχει μάθει να πληρώνεται για να κάνει το αντίθετο.