Κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα χαφιές!

Τετ, Σεπ 15, 2021
Thumb_Politiki_Mpogdanos_Xafies

Σε μία ακόμα απαράδεκτη, ρατσιστική, ανατριχιαστική ενέργεια προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αναδημοσίευσε λίστα με τα ονοματεπώνυμα μαθητών νηπιαγωγείου, μαζί με εκείνο της δασκάλας τους, που φοιτούν σε σχολική μονάδα της Αθήνας. Η εν λόγω λίστα διακινούνταν από νωρίς χθες το απόγευμα από διάφορους ακροδεξιούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείξει ότι στο συγκεκριμένο τμήμα φοιτούν πολλά παιδιά μεταναστών και προσφύγων και όχι "ελληνόπουλα".

Είναι προσφιλής τακτική του συγκεκριμένου να "δείχνει με το δάχτυλο" και να δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο ή ακόμα και μέσα στη Βουλή. Είναι νωπή ακόμη στη μνήμη μας η δημοσιοποίηση του ονόματος διαδηλωτή που συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας, που δέχτηκε μάλιστα την επίθεση της αστυνομίας. Κι εκεί που νόμιζε κανείς ότι είχε πιάσει πάτο, έφτασε στο σημείο να στοχοποιήσει παιδιά νηπιαγωγείου! Φαίνεται ότι το φλερτ του συγκεκριμένου βουλευτή με ακροδεξιά ακροατήρια εξελίσσεται σε πιο σοβαρή σχέση.

Άλλωστε, η λύσσα διάφορων ακροδεξιών εναντίον παιδιών μεταναστών, που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση, είναι γνωστή εδώ και καιρό, όπως και το μίσος τους για τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους. Τώρα φαίνεται να αποκτούν θερμούς συμμάχους και κοινοβουλευτική υποστήριξη από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Η αλληλεγγύη, η θερμή υποδοχή, η ζεστή αγκαλιά σε όλα τα παιδιά μεταναστών, που το μόνο που έχουν γνωρίσει στη ζωή τους μέχρι τώρα είναι ο ξεριζωμός και η φτώχεια, είναι η καλύτερη απάντηση σε όλα τα θρασίμια που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα βάλουν στο στόχαστρο.

Μετά τις αντιδράσεις ακολούθησαν διάφορες παλινωδίες του συγκεκριμένου βουλευτή, σε μία προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όπου αρχικά αρνήθηκε ότι αναδημοσίευσε τη λίστα και τελικά αργότερα παραδέχτηκε ότι αυτό έγινε "εκ παραδρομής". Πάντως η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, "τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος" επιβεβαιώνεται σε κάθε ευκαιρία…