Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι εδώ!

Σάβ, Μαΐ 29, 2021
Thumb_Mathites_Math_Fest_2021

Aπ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες δεκάδες Μαθη­τικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε μαθητοστέκια, πλατείες και πάρκα! Οι χιλιάδες μαθητές που έχουμε ανάγκη, μετά από την τόσο δύσκολη χρονιά που περάσαμε, να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε, να ξεσκάσουμε, να αισθανθούμε όμορφα και αισιόδοξα, συμμετέχουμε μαζικά στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ!

Έναν χρόνο με την πανδημία του covid, είμαστε πιο δυνατοί! Γιατί:

  • Μάθαμε πως ζούμε και μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο που τα κέρδη των λίγων μετράνε περισ­σότερο από την ανθρώπινη ζωή!
  • Μάθαμε πως μπορούμε να είμαστε νικητές με τους αγώνες μας! Η οργανωμένη απειθαρχία στο άδικο δείχνει το δρόμο. Οι μεγάλοι μαθητικοί αγώνες έβαλαν τη σφραγίδα τους, ταρακούνησαν και ενόχλησαν όσους κάνουν επίθεση στα δικαιώματα μας, είχαν σημαντικές κατακτήσεις!

Αποδείξαμε πως είμαστε χιλιάδες αυτοί που δεν σκύβουν το κεφάλι, στέκονται μαχητικά και κάνουν την δική τους επίθεση με ανυπακοή και τόλμη!

Δίνουμε... "τρόπο" στην οργή!

Με τη συμμετοχή μας στα Μαθητικά Φεστιβάλ στέλ­νουμε το πιο δυνατό μήνυμα πως τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας δε σταμάτησαν πίσω από μια οθόνη τόσο καιρό τώρα, αλλά είναι εδώ και θα τα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας!

Φωνάζουμε πως δε δεχόμαστε να χτυπιέται συνεχώς το δικαίωμα μας στη μόρφωση, πότε με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, πότε με το σχολείο αρένα ανταγωνι­σμού και την οικογένεια μας να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα φροντιστήρια!

Κοιτάζουμε στα «ίσα» το σύστημα, τις κυβερνή­σεις, τα κόμματα και τις ενώσεις τους και τους λέμε:

Ξέρουμε πως φοβάστε το λαό και τη νεολαία, τη δύναμή μας! Στοχεύετε να συνηθίσουμε να φοβόμα­στε. Να αποδεχόμαστε πως δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητούμε, να αγωνιζόμαστε παρότι βλέπουμε πως η πανδημία αξιοποιείται και ως ευκαιρία να χτυπάνε τα δικαιώματα μας. Δε σας πέρασε, όμως και δε θα σας περάσει! Αποδείξαμε πως ... «και κάτω από τη μάσκα, έχουμε φωνή»!

«ΑΝΑΣΑ» ο ΑΓΩΝΑΣ για να νικήσει η ΖΩΗ!

Με τα Μαθητικά μας Φεστιβάλ σηκώνουμε ακό­μα μια φορά το κεφάλι και συνεχίζουμε! Η επίθεση στα δικαιώματά μας αντιμετωπίζεται με οργάνωση και δυνάμωμα του αγώνα παντού. Με νέες δυνάμεις στη μάχη. Αντιμετωπίζεται όταν βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο και υπεύθυνο για όσα ζούμε. Και αυτός είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιτα­λισμός!

Δεν αφήνουμε καμία μάχη να πάει χαμένη. Μπορού­με να κάνουμε ένα βήμα στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει και έχουμε ανάγκη! Η ΚΝΕ καλεί τον κάθε μαθητή να σκεφτεί πως θα ήταν τα πράγματα αν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν πιο δυνατοί, με περισσότερες δυνάμεις σε κάθε σχολείο. Να γίνουμε περισσότε­ροι όλοι αυτοί που:

  • Αγωνιζόμαστε για την πιο όμορφη και δίκαια υπό­θεση: για να αλλάξουμε τον κόσμο! Για να ζήσουμε πραγματικά ελεύθεροι ως σύγχρονοι άνθρωποι στον 21ο αιώνα! ,Αγωνιζόμαστε για το σοσιαλισμό- κομ­μουνισμό, όπου ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και ζούμε αξιοποιώντας τις σύγχρονες δυ­νατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της αν­θρώπινης σκέψης και εργασίας!
  • Οι επαναστατικές μας ιδέες αντέχουν στο πείσμα όλων όσων δε θέλουν ο λαός και η νεολαία να πά­ρουν τη ζωή τους στα χέρια τους! Παρά τον αντικομ­μουνισμό, τη συκοφαντία και τα ψέματα, οι ιδέες μας παραμένουν ανίκητες γιατί είναι δίκαιες και αληθινές!
  • Τα βάζουμε με το σύστημα και τις σάπιες ιδέ­ες και αξίες του! Δεν ανεχόμαστε τη σαπίλα του, με κοινωνικά φαινόμενα όπως οι κακοποιήσεις γυναικών που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα! Τον κανόνα που μας διδάσκεται από το σχολείο ακόμα, του ατομισμού, ανταγωνισμού, η λογική «ο θάνατός σου η ζωή μου», εμείς τον κάνουμε εξαίρεση! Μας ενώνουν άλλες αξίες όπως αυτές της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της δύναμης που αποκτούμε από τον κοινό μας αγώνα!
  • Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνονται μαθη­τικοί αγώνες, να ακούγεται η φωνή των μαθητών! Για να οργανώνεται η συλλογική διεκδίκηση, η συζήτηση, να σπάει η απογοήτευση, να δυναμώνει η αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών!
  • Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Χρέος μας είναι η ζωή. Θα την κατακτήσουμε με καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση.
  • Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών, ενάντια στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων, ενάντια στον φασι­σμό και τον ρατσισμό!

Η αλήθεια είναι πως είναι κέρδος για τον κάθε μα­θητή που ασφυκτιά με ότι συμβαίνει να δυναμώσει η ΚΝΕ. Να γίνουν περισσότεροι οι νέοι επαναστάτες!

 

"Αν έτσι νιώθεις κι εσύ

και όλο αυτό σε τυλίγει...

Φίλε, δεν είμαστε λίγοι!"

(από το τραγούδι των Κοινών Θνητών: Να’ χα τη δύναμη!)