Συντελεστές του προγράμματος του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ μιλούν στο νέο τεύχος του "Οδηγητή"

Πέμ, Ιουν 3, 2021
Thumb_Diimero_2021

Οι κιθάρες κουρδίζονται ξανά μετά από πολλούς μήνες, οι φωνές ξαναζεσταίνονται, οι πρόβες για τα μουσικά αφιερώματα, το θεατρικό, τις παρουσιάσεις της παραδοσιακής μουσικής και τα λαϊκά γλέντια είναι στο «κόκκινο».

Ένα πλούσιο πρόγραμμα ετοιμάζεται με το οποίο: θα στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα για την ειρήνη και τη φιλία των λαών μέσα από ένα ξεχωριστό αφιέρωμα που ετοιμάζει η ΚΝΕ. Θα ταξιδέψουμε με την μικρασιάτικη μουσική παράδοση του νησιού, μέσα και από τους ήχους των σαντουριών και άλλων παραδοσιακών οργάνων. Θα εμπνευστούμε μέσα από μια διαφορετική αναδρομή στους αγώνες του λαού μας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Θα περπατήσουμε στα μονοπάτια των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου, στην προκυ­μαία και τα σοκάκια της πόλης της Μυτιλήνης που δόθηκαν ηρωικές μάχες. Θα μας ξεσηκώσουν οι αφρικανικοί ήχοι και χοροί των RAD, μίας ομάδας προσφύγων που δημιουργήθηκε στη Μόρια το 2015, οι οποίοι παρά τα όσα έζησαν, δε σταμάτησαν ποτέ να ονειρεύονται, να δημιουργούν… Θα δείξουμε στους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, που όπως κάθε χρόνο θα έχουν τη δική τους παιδική κατασκήνωση την αξία της οργανωμένης ζωής. Θα διασκε­δάσουμε, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε τους στίχους αγαπημένων τραγουδιών…

…Και πολλές ακόμα εκπλήξεις που ετοιμάζονται!

 

Ο «Οδηγητής» μίλησε με τους συντελεστές του προγράμματος του Διημέρου και στο τεύχος του που κυκλοφορεί μεταφέρει μία γεύση για αυτά που θα δουν οι κατασκηνωτές. Μην το χάσετε!