Στήριξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημαίνει… (με τα δικά τους λόγια)

Τρί, Απρ 5, 2022
Thumb_Foitites_Marinakis

Από του βήματος της 7ης τακτικής συνόδου της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, ο Παύλος Μαρινάκης, πρόεδρος της οργάνωσης, συγκινημένος -όπως ανέφερε- και για τελευταία φορά, απευθύνθηκε με την ιδιότητα του προέδρου στο ανώτατο όργανο της οργάνωσης. Το επόμενο διάστημα θα εκτελεί χρέη Γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας, όπως μάθαμε, και με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη νέα γενιά (;),

Αυτά όσον αφορά το δελτίο τύπου που εξεδόθη…

Ο λόγος, όμως, που επιλέγουμε να σχολιάσουμε την συγκεκριμένη σύνοδο, δεν είναι προφανώς οι εσωοργανωτικές διαδικασίες της ΟΝΝΕΔ.

Ερέθισμα αποτέλεσαν τα όσα ο Π. Μαρινάκης είπε σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «…φέτος οι φοιτητικές εκλογές, μετά από δύο χρόνια που ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν, είναι περισσότερο πολιτικές από ποτέ… Γιατί φέτος φάνηκε με τις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης ότι ο μόνος τρόπος αυτές οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πραγματικότητα, είναι μια δυνατή ΔΑΠ–ΝΔΦΚ».

Θα συμφωνήσουμε απολύτως! Και μάλιστα θα αναλύσουμε τη σκέψη του Π. Μαρινάκη ώστε κάθε φοιτητής και φοιτήτρια να γνωρίζει τι σημαίνει η στήριξη στην κυβερνητική παράταξη:

  • Σημαίνει πως, για παράδειγμα, οι φοιτητές στα τμήματα των πρώην ΤΕΙ που «πανεπιστημιοποιήθηκαν» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν και θα μεταφερθούν σε άλλες πόλεις (όπως συμβαίνει με τμήματα του ΔΙΠΑΕ), θα στηρίξουν την "ταφόπλακα" σε ό, τι σχέδια και όνειρα έκαναν για τις σπουδές τους.
  • Σημαίνει στήριξη στην κυβέρνηση που θεωρεί "ελευθερία" ο κάθε φοιτητής να φτιάχνει μόνος του το πρόγραμμα σπουδών του, την ίδια στιγμή που μαθήματα απαραίτητα για την κατανόηση του κάθε επιστημονικού αντικειμένου καταργούνται λόγω έλλειψης καθηγητών ή "περνάνε" σε μεταπτυχιακά με δίδακτρα!
  • Σημαίνει στήριξη στην κυβέρνηση που στο όνομα της "ανάγκης να έχουν τα πανεπιστήμια δικούς τους πόρους" οδηγεί τα Ιδρύματα να δημιουργούν μια τεράστια αγορά εκπαιδευτικών προϊόντων επί πληρωμή (ξενόγλωσσα η μή προγράμματα σπουδών, απελευθέρωση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά κ.λπ) μετατρέποντας τις προπτυχιακές σπουδές των φοιτητών σε πάρεργο που δεν αποφέρει κέρδος για το "Πανεπιστήμιο επιχείρηση", αναγκάζοντας όσους φοιτητές δεν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών να δουλεύουν "εθελοντικά" στο πανεπιστήμιο για να καταφέρουν να σπουδάσουν. Έχουμε φτάσει στο σημείο, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά να κάνουν τηλεκπαίδευση επειδή η αίθουσα που κάνουν μάθημα αυτό το διάστημα αξιοποιείται για την πραγματοποίηση έκθεσης επίπλου!

Αυτά όσον αφορά το τρέχον "μεταρρυθμιστικό έργο". Να θυμίσουμε επίσης, πως στήριξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημαίνει:

  • Πως την ώρα που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες αγωνιούν για το αν θα πάρουν βιβλία πριν την εξεταστική, για το αν έχουν καθηγητές να κάνουν μάθημα και όχι καθηγητές που θα κάνουν business, θα στηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης να εντείνει την καταστολή των φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια σε ένα πανεπιστήμιο "ανοιχτό" στις επιχειρήσεις και "κλειστό" στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες με την συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αξιοποιώντας περιστατικά που αποδεδειγμένα είναι πολύ καλά "στημένα και σκηνοθετημένα" με μοιρασμένους τους ρόλους σε διάφορες ομάδες.
  • Στήριξη στην κυβέρνηση που την περίοδο της πανδημίας δεν άφηνε τους φοιτητές -εν μέσω εξεταστικής- να επιστρέψουν στα σπίτια τους παρά μόνο για να τα ξενοικιάσουν (την ώρα που έρχονταν τουρίστες από όλο τον κόσμο to live their myth in Greece).
  • Στήριξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημαίνει επιδοκιμασία του απολύτως σουρεαλιστικού σκηνικού, οι χιλιάδες φοιτητές που εν μέσω καραντίνας αγνωνίζονταν, διοργάνωναν δια ζώσης μαθήματα και ενισχυτική βοήθεια για όσους συμφοιτητές δεν είχαν δει από κοντά ούτε το αμφιθέατρο της σχολής τους, να αποκαλούνται "μέτριοι και οπισθοδρομικοί" από όσους έχουν πάρει "διδακτορικό" στην (ή με) αντιγραφή, στη ρεμούλα και την συναλλαγή με διάφορους "καλοθελητές" σε διοικήσεις και διδακτικό προσωπικό.

Τέλος, με τα "δικά τους λόγια" και πάλι, αφού υποστηρίζουν πως η στήριξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα σηματοδοτήσει την συνολική επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής, να τους "ενημερώσουμε" πως η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων αγανακτεί με τις δηλώσεις των κυβερνητικών παπαγάλων που ισχυρίζονται πως η λύση για τους φοιτητές που δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους ρεύματος είναι να κλείνουν μερικές ώρες τον γενικό!

Δεν θα επεκταθούμε άλλο. Άλλωστε, χωρίς ίσως να το καταλαβαίνει, ο συγκινημένος ταγός ομολόγησε το εξής: Η φετινή χρονιά (και όλο το προηγούμενο διάστημα θα προσθέταμε εμείς) απέδειξε πως το αφήγημα της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη που απολαμβάνουν οι μεταρρυθμίσεις από την πλειοψηφία, δήθεν, των φοιτητών, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Θεωρεί ότι μοναδική προϋπόθεση για να εφαρμοστούν είναι να ενισχυθεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για να παίξει τον ρόλο του "μπράβου" και να προωθηθεί η αντιδραστική πολιτική.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν αηδιάσει από την πολιτική της κυβέρνησης, έχουν μια και μόνο επιλογή: Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ.