Ξεκίνησε η "μητέρα των μαχών"

Πέμ, Μαΐ 27, 2021
Thumb_Politiki_Mitera_Maxon
20210527_132242

Λίγες ώρες έμειναν για τις μεγάλες συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα το ΚΚΕ στην Αθήνα και πολλές ακόμα πόλεις, για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δεν ξέρουμε αν αναρωτιέστε πώς θα δίνει την ίδια ώρα τη «μητέρα των μαχών» (σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα) η… Νομαρχιακή Επιτροπή Δημοσίων Υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο «Οδηγητής» είναι εδώ για να σας ενημερώσει και για αυτό!

Όπως φαίνεται και από την αφίσα, διοργανώνει συζήτηση «για τις εργασιακές σχέσεις» στη… σελίδα της στο Facebook με βασική ομιλήτρια την τομεάρχη εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Πολύ καλή επιλογή, θα πούμε εμείς! Γιατί η συγκεκριμένη είναι βέβαιο ότι γνωρίζει το θέμα της κατάργησης του 8ώρου και της 10ωρης δουλειάς πάρα πολύ καλά. Βλέπετε, ήταν βουλευτής και μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όταν ψηφίστηκε ο νόμος 3986/2011 (το περιβόητο «μεσοπρόθεσμο») που προβλέπει «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας με «συλλογική συμφωνία».

Δηλαδή, σήκωσε το χέρι της και υπερψήφισε να ξεζουμίζεται ο εργαζόμενος όσες ώρες θέλει ο εργοδότης χωρίς να πληρώνεται τις υπερωρίες, αρκεί να βρεθεί ένας εργατοπατέρας -σαν αυτούς της ηγεσίας της ΓΣΕΕ- και να βάλει την υπογραφή του σε αυτό.

Φυσικά αυτόν τον νόμο, ούτε που διανοήθηκε να τον πειράξει ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε, αντίθετα πρόσθεσε νέα χτυπήματα στο 8ωρο, όπως ήταν ο νόμος για τη 12ωρη εργασία των νοσοκομειακών γιατρών.

Καλή διασκέδαση ευχόμαστε σε όσους θα κάτσουν το απόγευμα να ακούσουν τη Μαριλίζα να τους λέει ότι ο τρόπος για να μην γίνουν «σκλάβοι στον 21ο αιώνα» είναι να ξανακάνουν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπόλοιποι, ραντεβού στους δρόμους με το ΚΚΕ!