Δηλώσεις καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ!

Τρί, Οκτ 25, 2022
Thumb_Festival_Nea_Skini

350 καλλιτέχνες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή" και μας χάρισαν μοναδικές στιγμές. Δημοσιεύουμε τις δηλώσεις που ζητήσαμε και λάβαμε από ορισμένους από αυτούς για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ.

Βουκολική Διαταραχή

boukoliki-diataraxi-05

Αυτό που φώναζαν από τα μικρόφωνα στο Φεστιβάλ της Αθήνας ότι είναι το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός... το επιβεβαιώνουμε! Είναι έτσι ακριβώς! Τόσοι άνθρωποι δίνουν την ψυχή τους για αυτό το αποτέλεσμα. Είναι μια πολύ σπουδαία προσπάθεια σε όλη τη χώρα. Είναι σημαντικό που υποστηρίζονται πολιτιστικές πρωτοβουλίες και στις πιο μικρές πόλεις! Φέτος το ΚΚΕ έδωσε πόνο!

Φοίβος Δεληβοριάς

foivos
Τα τελευταία χρόνια, που οι διαχρονικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος άρχισαν ξανά βίαια να αμφισβητούνται και να πολεμιούνται από νόμους και θεσμούς, χρειαζόμαστε όσο ποτέ τους ανθρώπους που θα αντιδρούν και θα αντιστέκονται στην απληστία και την οπισθοδρόμηση, χωρίς να βαρύνονται από τις διαχρονικές ασθένειες της εξουσίας.
Ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά και τους αγώνες σας και για τις πολύ τιμητικές προσκλήσεις μου στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή".

Κοινοί Θνητοί

thessalonikh-festival-3-mera-94

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που για ακόμα μια φορά ήμασταν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της χώρας. Φέτος ζήσαμε ίσως την πιο δυνατή στιγμή μας σε συναυλία, όταν παιδιά, που συμμετείχαν και στην εκδήλωση στο «Κόκκινο Αερόστατο», ανέβηκαν στη σκηνή και κλείσαμε μαζί τη συναυλία με το κομμάτι «Του κόσμου οι λαοί». Ελπίζουμε κάθε χρόνο να αυξάνεται η προσέλευση στο Φεστιβάλ, όπως έγινε και φέτος με την κοσμοπλημμύρα που αντικρίσαμε το βράδυ του Σαββάτου.

Τα λέμε στα επόμενα...

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!

Αλέξανδρος Μαλιάτσης

mathtiko-steki-maliatshs-3

Άλλη μία φορά που δεχτήκαμε το κάλεσμα της ΚΝΕ. Κάθε φορά είναι και καλύτερη με μεγαλύτερο κοινό και κυρίως περισσότερη νεολαία στο μαθητικό στέκι που βρεθήκαμε και φέτος. Ευελπιστούμε χρόνο με το χρόνο να αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερος κόσμος, τη σημασία και τη σημειολογία αυτού του Φεστιβάλ. Καλή αντάμωση στο επόμενο.

Μιθριδάτης

mithridatis-01

Είναι τιμητικό για εμένα να συμμετέχω για άλλη μια φορά στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, φέτος σε Φλώρινα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Χαίρομαι πολύ που το Φεστιβάλ συνεχίζει και αγωνίζεται σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, απ’ τις πιο μικρές πόλεις ως την πρωτεύουσα. Στην Αθήνα πραγματικά το Φεστιβάλ ήταν τόσο πετυχημένο που αναρωτιέμαι πού θα μπορούσε να χωρέσει τόσος κόσμος, γιατί το Τρίτση ήταν ασφυκτικά γεμάτο! Είναι πολύ ελπιδοφόρο και ευχάριστο για όλους μας και ως καλλιτέχνες και ως πολίτες της χώρας. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μια βαθιά ανάσα για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας! Συνεχίζουμε!

Λάκης Παπαδόπουλος

lakis

Όπως πάντα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ περνάμε πολύ ωραία, αλλά ειδικά φέτος ο κόσμος ήταν ενθουσιώδης! Φέτος, στην Αθήνα, το αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ ήταν πραγματικά πανέμορφο και μου έκανε εντύπωση πόσοι νεότερης ηλικίας και μικρά παιδιά το παρακολούθησαν, φαίνεται ότι έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς! Το Φεστιβάλ κάθε χρόνο γιγαντώνεται. Φέτος είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ήταν πολύ πιο δυνατό από άλλες φορές και γινόταν το αδιαχώρητο!

Στέλιος Σαλβαδόρ (Μωρά στη Φωτιά)

979927

Είχα την τύχη, παλιότερα, να συμμετάσχω αρκετές φορές στο κεντρικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα, αλλά όταν γινόταν στην Πανεπιστημιούπολη, ποτέ στο Πάρκο Τρίτση και μιας και θα ήταν η πρώτη φορά είχε πολύ ενδιαφέρον. Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα στον χώρο, την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, εντυπωσιάστηκα. Από το μέγεθος, τη μαζικότητα της συμμετοχής, την άψογη διοργάνωση, την πολυφωνία καλλιτεχνικά. Το αποκορύφωμα ήταν πιστεύω η μέρα του Σαββάτου, όπου συμμετείχα κι εγώ στο αφιέρωμα για το ελληνικό ροκ, με τους φίλους «KollektivA». Απίστευτη συρροή κόσμου, συμμετοχή του κοινού με τραγούδι και χορό στη συναυλία, σ’ ένα υπέροχο μέρος, κατάλληλο γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως είναι το Πάρκο Τρίτση. Πιστεύω πως ανέκαθεν τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα, ήταν πολιτιστικά -και όχι μόνο- γεγονότα κι αυτό φάνηκε και φέτος για ακόμα μια φορά. Ευχαριστώ για την πρόσκληση και εύχομαι καλή συνέχεια στο -έτσι κι αλλιώς επιτυχημένο και ιστορικό- Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Babo Koro

bobo-koro-04

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στέκεται εδώ και χρόνια με συνέπεια δίπλα στις ανάγκες και τους αγώνες της κοινωνίας. Έχει υπάρξει ένα Φεστιβάλ ελεύθερο για όλους, με μεγάλη καλλιτεχνική και κοινωνική αξία, με άψογη οργάνωση, που στηρίζεται από την ενέργεια και τον σεβασμό των χιλιάδων κόσμου που γεμίζουν τις σκηνές του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος υπήρξαμε μέρος του, που εισπράξαμε όλη αυτή την ενέργεια, που βρεθήκαμε ανάμεσα σε τόσους σημαντικούς και αγαπημένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, που χορέψαμε και τραγουδήσαμε παρέα.

Mother of Millions

nea-dhmiourgia-05

Ευχαριστούμε πολύ την ΚΝΕ για την πρόσκληση στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Ευχόμαστε κάθε χρόνο να είναι μαζικότερο και πιο πετυχημένο. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!