Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αγρότες από έναν στρατιώτη...

Τρί, Φεβ 8, 2022
Thumb_Ergazomenoi_Allileggii_Agrotes

Στέλνω την αλληλεγγύη μου και τους πιο θερμούς χαιρετισμούς στους αγρότες όλης της χώρας, στο δίκαιο αγώνα που δίνουν για την επιβίωση τους. Καλώ τους συναδέλφους που υπηρετούν τη θητεία τους, που έδωσαν μάχη για να πάρουν τις πενιχρές μέρες που προβλέπονται για αγροτικές άδειες, τον προσωπικό αγώνα που δίνουν με την οικογένεια τους για να βγει το μεροκάματο αυτές τις μέρες, να τον ενώσουν με τον συλλογικό αγώνα των αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών τους, συμμετέχοντας στα μπλόκα που στήνονται σε όλη τη χώρα.

Θα είναι και αυτή μια απάντηση στη κυβέρνηση και το κράτος, που είναι σε πλήρη ετοιμότητα (!), όταν πρόκειται να καταστείλουν τις δίκαιες κινητοποιήσεις του λαού, όταν είναι να ανεβάσουν τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, αλλά απουσιάζουν όταν ο λαός δίνει μάχες, όταν καταστρέφεται το βιός του.

Η πείρα του τελευταίου διαστήματος «φωνάζει» πως μόνο ο λαός είναι σε θέση να σώσει το λαό, παλεύοντας οργανωμένα για την ανατροπή, για να απολαμβάνουμε το πλούτο που παράγουμε και καλλιεργούμε καθημερινά. Γιατί όπως λέει και το τραγούδι:

«Σου λένε λόγια τρανταχτά, τον ουρανό σου τάζουν, εσύ μαζεύεις τη σοδειά, και άλλοι στην αρπάζουν. Μα θα `ρθει κάποτε καιρός, αφέντης πια να γίνεις, χωρίς καημούς και στεναγμούς, το ούζο σου να πίνεις…»

Στρατιώτης (ΜΧ), Δημήτρης Λαγιος