Το αυγό του φιδιού το εκκολάπτει το σύστημα – Ο λαός, με τους κομμουνιστές μπροστά, το τσακίζει!

Τετ, Σεπ 29, 2021
Thumb_Politiki_Stauroupoli_Augo_Fidiou

Εδώ και δυο μέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης διαδραματίζονται εικόνες που μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν.

Χθες το πρωί, ένα φασιστικό τσούρμο πλήρως εξοπλισμένο με καδρόνια και κουκούλες βγήκε από το προαύλιο ενός σχολείου, με σκοπό να επιτεθεί σαν τάγμα εφόδου σε φοιτητές που κινητοποιούνταν έξω από το σχολείο. Μια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, ύστερα από επίθεση φασιστικών στοιχείων, λίγες μέρες πριν, στον ίδιο χώρο, σε τρεις φοιτητές.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και σήμερα το πρωί. Αυτή τη φορά οι φασίστες χρησιμοποίησαν μέχρι και βόμβες μολότοφ, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας τους άφηναν ανενόχλητους και ψέκαζαν με χημικά τους συγκεντρωμένους φοιτητές και μέλη της ΚΝΕ που καλούσαν στη σημερινή συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Τερψιθέας. Μεγάλες ευθύνες έχει και η διεύθυνση του σχολείου που αφήνει τους φασίστες να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι μεταφέροντας τον εξοπλισμό τους και να χρησιμοποιούν το σχολείο ως ορμητήριο.

Από χθες έχουμε διαβάσει διάφορα… Από «αντιφασίστες» του πληκτρολογίου, μέχρι υποστηρικτές της θεωρίας  των «δύο άκρων», αλλά και γραφικούς φασίστες που ξαφνικά «αναθάρρησαν».

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά: Γιατί εμφανίστηκαν οι φασίστες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης;

Κατ’ αρχάς τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, με πάνω από 1200 μαθητές. Βρίσκονται στην καρδιά των Δυτικών συνοικιών και περιστοιχίζονται από μεγάλες εργατογειτονιές. Είναι ΕΠΑΛ που τα τελευταία χρόνια έχουν πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη μαθητικών κινητοποιήσεων. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ έχουν δώσει σφοδρές μάχες μέσα σε αυτά τα ΕΠΑΛ το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίζοντας «θεούς και δαίμονες». Από «περήφανους μακεδονομάχους» και φασιστικούς πυρήνες, μέχρι την τρομοκρατία ορισμένων καθηγητών και την αστυνομική καταστολή.

Παρεμπιπτόντως, οι διευθυντές των σχολείων που επί δύο μέρες κοιτούν άπραγοι τις επιθέσεις του τάγματος εφόδου που βγαίνει από το σχολείο τους, στις περσινές μαθητικές κινητοποιήσεις είχαν φέρει μέχρι και την αντιτρομοκρατική απέναντι στους μαθητές (!!!). Οι μαθητές κατάφεραν όλη την προηγούμενη χρονιά μέσα από μαζικές συνελεύσεις των σχολείων τους να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία, να τα βάλουν στο περιθώριο και να πρωτοστατήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Είναι οφθαλμοφανές λοιπόν: Οι φασιστικές ομάδες έχουν ενοχληθεί έντονα από το δυνάμωμα της ΚΝΕ σε αυτά τα σχολεία, από τις αγωνιστικές διεργασίες των μαθητών συνολικά στην περιοχή. Ενοχλήθηκαν, επίσης, και από τους χιλιάδες νέους που συνέρρευσαν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν στον ίδιο Δήμο. Είναι ακόμα πιο προφανές ότι τόσο αυτούς όσο και το σύστημα που υπηρετούν τους πονάει πιο πολύ όταν φτωχόπαιδα, παιδιά εργατικών-λαϊκών οικογενειών σπάνε τα δεσμά της θολής απογοήτευσης και συναντούν τις ριζοσπαστικές ιδέες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ξέρουν ότι αυτοί, που είναι η επόμενη βάρδια εργαζομένων, σε συνδυασμό με την επαναστατική ιδεολογία αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό, επικίνδυνο για τα αφεντικά.

Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι προφανώς ο φασισμός δεν πεθαίνει με αποφάσεις δικαστηρίων. Επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη την ιστορική μέρα της καταδικαστικής απόφασης της Χρυσής Αυγής: «Δεν εφησυχάζουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Επομένως, γιατί πολλοί ψάχνουν σύννεφο να πέσουν; Το «τείχος δημοκρατίας» απέναντι στο φασισμό σε αυτό το σύστημα είναι αντίστοιχο του ύψους των λαϊκών δικαιωμάτων και της ευημερίας του λαού μας μέσα στην αστική δημοκρατία: κοντό και κουτσουρεμένο! Δεν το ξέρουν ότι αυτό το άδικο, εκμεταλλευτικό σύστημα ψάχνει με κάθε ευκαιρία «μακριά χέρια» για να χτυπήσει το κίνημα, το μαθητικό, το φοιτητικό, το εργατικό; Δεν ξέρουν, επίσης, ότι οι κομμουνιστές, μαζί με πολλούς άλλους αγωνιστές αδιάκοπα καλούνται στην πράξη σε κάθε χώρο να απομονώσουν όχι απλά φασιστικές ομάδες, αλλά και τις αντιλήψεις τους που μένουν ζωντανές από το ίδιο το σύστημα;

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία, ειδικά, έδωσαν μεγάλη μάχη απέναντι στο αυγό του φιδιού και την οργανωμένη του έκφραση, τη “Χρυσή Αυγή”. Κατάφεραν να τους απομονώσουν γιατί έγινε υπόθεση όλου του λαϊκού κινήματος, των φορέων, των οργανώσεών τους. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστάτησαν σε αυτή τη μάχη. Αυτό αποδεικνύεται και στη Σταυρούπολη όπου η μαζική παρουσία της ΚΝΕ δίνει το στίγμα για να σπάσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ μπαίνουν μπροστά ώστε να γίνει θέμα σε όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης η απομόνωση τέτοιων ομάδων, βρέθηκαν άμεσα μαζικά έξω από τα σχολεία δίνοντας απάντηση. Το απογευματινό συλλαλητήριο θα είναι μια αποστομωτική απάντηση σε όσους σκέφτονται να βγουν από τις τρύπες που τους έχωσε το λαϊκό κίνημα. Γιατί ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο, στοχεύοντας στην καρδιά του: στο ίδιο το σύστημα που τον γεννά!

Υ.Γ. Η ανακοίνωση της νεολαίας της εγκληματικής - δολοφονικής Χρυσής Αυγής δεν αφήνει περιθώριο παρεξηγήσεων για τον χαρακτήρα της δράσης αυτών των ομάδων. Γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη όμως έτσι η απάντηση που θα πάρουν από το οργανωμένο κίνημα. Μην ξεγελιούνται! Θα πεταχτούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και εκεί θα μείνουν. Θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό!