Σημειώσεις από τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό…

Σάβ, Σεπ 4, 2021
Sxolia_4-9-21-04

Αρχικά, είχαμε την ακροδεξιά πινελιά με τη νύφη να πληρώνει πάλι το δύσμοιρο υπουργείο Υγείας, του οποίου οι τοίχοι αν είχαν στόμα θα φώναζαν «βοήθεια», με τόσα φιντάνια που έχουν περάσει από εκεί μέσα όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός των άλλων, συνεχίζεται η άτυπη παράδοση που θέλει τα τσικό του Καρατζαφέρη να περνάνε από το συγκεκριμένο υπουργείο. Η επιδίωξη του κεφαλαίου να βάλει χέρι στο ΕΣΥ ανατίθεται σήμερα στον αντικομμουνιστή και ακροδεξιό Πλεύρη, έναν άνθρωπο που, εκτός από τις αντιεμβολιαστικές απόψεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν, έλεγε ότι οι μετανάστες πρέπει να μην μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο!

Από την άλλη, σε σήριαλ εξελίχθηκε η «υπουργοποίηση» του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη. Εκεί που φάνηκε να γίνεται πραγματικότητα το χατίρι του Αλέξη Τσίπρα, που εδώ και καιρό ζητάει έναν υπουργό κοινής αποδοχής, τελικά έκανε... μουτράκια, όχι για λόγους ουσίας, αλλά γιατί δεν υπήρχε ενημέρωση και συμφωνία πριν την ανακοίνωση του ονόματος του Ευάγγελου Αποστολάκη! Συνεπώς, το αίτημα του Αλέξη μπορεί να μην υλοποιήθηκε αυτή τη φορά, παραμένει όμως ζωντανό για την επόμενη.

Κατά τ’ άλλα πήρε τη μάνικά του και αποχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αντίθετα στο κυβερνητικό σχήμα μπαίνει ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας, και μπορεί πια να κατέβει το Amber Alert που είχε βγει για το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών στην περιοχή του.