Συνέντευξη με τη Τζένη Γεωργιάδη:Παλεύεις το όνειρο όπως παλεύεις γενικά τη ζωή

Σάβ, Μαΐ 7, 2022
Thumb_Politismos_Jenny_Georgiadi

Ο "Οδηγητής" είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Τζένη Γεωργιάδη που έχει ξεκινήσει το δικό της όμορφο ταξίδι στη μουσική.

Στις 8 Μάη, θα παρασιάσει τη δισκογραφική της πορεία, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών, μέ ώρα έναρξης στις 9 μ.μ, στη Μουσική Σκηνή "Σφίγγα" (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13).

Η καλλιτέχνιδα που συνεργάστηκε με γνωστούς δημιουργούς, όπως τον Στ. Κορκολή, Κ. Μαλιωτάκη, Ρ. Ρούσση και Β. Δήμα, μαζί με την κιθάρα της και 4 καταξιωμένους μουσικούς θα ερμηνεύσει δικά της τραγούδια και άλλα αγαπημένα.

Την επιμέλεια του προγράμματος συνυπογράφουν η Τζένη Γεωργιάδη και ο μαέστρος και πιανίστας Γιώργος Κονής, ενώ μαζί τους στη σκηνή θα είναι οι Πάνος Κολοβός (κιθάρα), Κώστας Αρσένης (μπάσο) και Θάνος Καλοδούκας (ντραμς).

Πως ασχολήθηκες με την μουσική;

Από πολύ μικρή μου άρεσε να τραγουδάω. Μεγαλώνοντας, τραγουδούσα σε σχολικές εορτές και σε γιορτές φίλων. Βλέποντας πόσο πολύ με ευχαριστεί το τραγούδι, ζήτησα ως δώρο από τους γονείς μου μια κιθάρα κι έτσι άρχισα μόνη μου στην αρχή να παίζω και να συνοδεύω τον εαυτό μου ενώ τραγουδούσα Στη συνέχεια πήγα στο ωδείο όπου σπούδασα και σήμερα έχω ξεκινήσει την καριέρα μου έχοντας 5 δικά μου τραγούδια.

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να πετύχει στο χώρο αυτό;

Είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη υπομονή και πολύ πείσμα για να γίνει γνωστή η δουλειά του νέου καλλιτέχνη στο κοινό. Η επιβολή δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Αυτό που επιθυμώ είναι να γνωστοποιήσω τα τραγούδια μου, να με γνωρίσει ο κόσμος και να με αγαπήσει εκτιμώντας τη φωνή μου και την καλλιτεχνική μου αξία. Ξέρω οτι ο χώρος ειναι δύσκολος, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, έχει και αγκάθια αλλα θα το παλέψω. Άλλωστε τίποτα δεν είναι εύκολο για ενα νεο άνθρωπο σήμερα προκειμένου να υλοποιήσει το όνειρο του. Παντού φραγμοί και εμπόδια. Παλεύεις το όνειρο όπως παλεύεις γενικά τη ζωή.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα σου;

Έχω ξεκινήσει τις live εμφανίσεις μου και θα ήθελα να σας προσκαλέσω να έρθετε κι εσείς να με γνωρίσετε. Θα ήθελα να συνεχίσω με live εμφανίσεις και σύντομα να έχω να παρουσιάσω κι άλλα νέα τραγούδια.

Που και πως βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον;

Θα ήθελα αρχικά να γνωρίσει ο κόσμος τα τραγούδια μου να τα αγαπήσει και να εκφραστεί μέσα από αυτά. Προσωπικά θα ήθελα να κάνω συναυλίες και εμφανίσεις  ώστε να έχω άμεση επαφή με το κοινό.

Ποιο είδος μουσικής δεν θα επέλεγες; 

Δε θα επέλεγα εύκολα το λαϊκό ρεπερτόριο, όχι επειδή δεν το αγαπώ, αντιθέτως. Αγαπώ όλα τα είδη της μουσικής. Ο λόγος είναι γιατί θεωρώ πως δεν ταιριάζει στην χροιά της φωνής μου.