Ψεκάστε, κουκουλώστε, τελειώσατε…

Πέμ, Νοε 3, 2022
Psekaste_Sxolia_26-10-22-03

Με συνοπτικές διαδικασίες και στα… μουλωχτά ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών. Ο «διακόπτης» που δήθεν θα έριχνε άπλετο φως στις υποθέσεις παρακολούθησης του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος, του ΚΚΕ και δημοσιογράφων, τελικά δεν «άναψε» ποτέ και η υπόθεση «κουκουλώθηκε», όπως συνήθως συμβαίνει με τέτοιες Επιτροπές.

Τζάμπα οι ώρες επί ωρών στην τηλεόραση, οι τόνοι μελάνης, τα διαγγέλματα, οι ανακοινώσεις και όσα ακόμα είδαμε μέσα στο κατακαλόκαιρο. Τώρα δεν σχολιάζει σχεδόν κανείς, τίποτα… Τι να πουν εξ άλλου; Ο ψευτοκαυγάς στήθηκε, το έργο παίχτηκε και η αυλαία πέφτοντας άφησε για μια ακόμη φορά άθικτο το ζοφερό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, του φακελώματος, που όλοι μαζί ψήφισαν και προώθησαν τόσο όταν ήταν στην κυβέρνηση, όσο και στη συνέχεια.

Το συμπέρασμα είναι, πάντως, πως πίσω από τα μέτρα αντιμετώπισης του «εχθρού λαού» βρίσκεται ο πραγματικός εχθρός του λαού, η δικτατορία του κεφαλαίου και τα κόμματα που την υπηρετούν. Γι αυτό δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, μπαίνοντας στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ να τους χαλάσει τα σχέδια…