Όταν μιλάει ο λαός, οι πολλοί παίρνουν δύναμη για την επόμενη μάχη και κάποιοι "τα χάνουν"

Πέμ, Ιουν 10, 2021
Thumb_Ergazomenoi_Otan_O_Laos_Milaei

Οι εικόνες από το κέντρο τις Αθήνας και τις άλλες πόλεις είναι συγκλονιστικές. Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών είναι πηγή δύναμης και αισιοδοξίας για την απεργιακή κλιμάκωση που ήδη οργανώνεται.

Είναι οι χιλιάδες μανάδες και πατεράδες που απεργούν γιατί δεν θέλουν να είναι "εκ περιτροπής" γονείς και δίπλα τους μικρά παιδιά με κόκκινες σημαίες.  

Είναι όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν σε χώρους δουλειάς και λιμάνια και αναμετρήθηκαν με θεούς και δαίμονες. Κανένα καράβι δεν έχει κουνηθεί κόντρα στην προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης από κυβέρνηση και εφοπλιστές. Μεγάλοι εργασιακοί χώροι έχουν νεκρώσει. 

Είναι αυτοί που, από σήμερα κίολας, θα μεταφέρουν το κλίμα του ξεσηκωμού παντού. Θα παρασύρουν ακόμα περισσότερους στη μάχη για να πάει το αντεργατικό τερατούργημα στα σκουπίδια. 

Ορισμένοι οδηγήθηκαν σε παράκρουση κοιτάζοντας τις εικόνες των τεράστιων απεργιακών συγκεντρώσεων, αλλά παρίσταναν ότι τους ενοχλούσε η εικόνα του... "google maps". Σήμερα δεν "ταλαιπωρήθηκαν" οι εγαζόμενοι στο φάρμακο, που κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό απεργών τα τελευταία χρόνια. Παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα, ώστε να μη δουλεύουν τα Σάββατα και τις Κυριακές. Δεν "ταλαιπωρήθηκαν" οι οικοδόμοι που δεν έριξαν μπετό. Δεν "ταλαιπωρήθηκαν" οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, που ξεπερνώντας δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού ενίσχυσαν το απεργιακό μέτωπο. Σήμερα ο λαός δεν "ταλαιπωρείται", αλλά "ανασαίνει" και δίνει μια σκληρή ταξική αναμέτρηση. 

Αυτοί που "σκούζουν" από το πρωί για τους "εργατοπατέρες που ταλαιπωρούν τον κόσμο", είναι οι ελάχιστοι που για άλλη μια μέρα αποφάσισαν "ελεύθερα" να είναι η φωνή των αφεντικών και να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενημερώνοντας για την "κίνηση στο κέντρο". 

Το κέντρο της Αθήνας σήμερα είναι ένα μεγάλο ποτάμι οργής. Η εκμετάλλευση δεν διευθετείται, καταργείται! Και αυτό το μήνυμα θα δυναμώνει κάθε μέρα και κάθε ώρα, μέχρι την επόμενη απεργία.