Όσο νυχτώνει και η “πρόοδος” βαλτώνει, επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει και η Μελόνι

Τρί, Μαΐ 16, 2023
Thumb_Politiki_Epistoli_Meloni

Χιλιάδες άνθρωποι που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες για λίγες έστω «ανάσες» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ εμπιστεύονται το ΚΚΕ. Ακόμα περισσότεροι είναι όσοι πήραν δύναμη και γέμισαν με αισιοδοξία όλα αυτά τα χρόνια που το ΚΚΕ πολεμούσε με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της χάριζε τη μια ήττα μετά την άλλη, τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν στον θώκο του Υπουργείου Αντιπολίτευσης.

Διάφοροι, λοιπόν, “μπαρουτοκαπνισμένοι” στα σαλόνια των πρεσβειών, που έχει χορτάσει το μάτι τους αγώνες στη λίμνη Κόμο και σε διάφορα άλλα φόρα των καπιταλιστών, εμφανίζονται ως “τιμητές” της ιστορίας του ΚΚΕ. Το καλούν, την ύστατη ώρα να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «δεν είναι όλοι ίδιοι».

Η κατάντια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο. Βρίσκονται σε πανικό και το δείχνουν. Πασχίζουν να στήσουν το αφήγημα της κυβέρνησης συνεργασίας των “προοδευτικών δυνάμεων” (όπως αυτή της ακροδεξιάς Μελόνι στην Ιταλία που “τα πάει πολύ καλά” σύμφωνα με τον Ν. Φίλη), αλλά δεν τους έχει αφήσει ο bro-εδρος πολλές επιλογές πέραν του “αυριανισμού”… Βλέπετε ο “ρεαλιστής” Αλ. Τσίπρας, που ξέρει και μπορεί να κάνει ό,τι χρειαστεί για να γίνει ξανά το “αγαπημένο” παιδί της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των καπιταλιστών δίνει συνεχώς διαπιστευτήρια.

Έτσι, λοιπόν, όταν ο Αλ. Τσίπρας θα δηλώνει ότι οι πρόσφυγες αν δεν δουλέψουν στις “Μαλωνάδες” και στα γκέτο των κατασκευαστικών ομίλων, χωρίς κανένα δικαίωμα θα φεύγουν από τη χώρα, θα θυμούνται για μια γιαγιά που είχαν και πρώτη φορά στη ζωή της δε θα ψηφίσει ΚΚΕ αλλά Ευάγγελο Αντώναρο...

Όταν θα δηλώνει ότι είναι προς συζήτηση η κατάργηση του άρθρου 16, θα βγαίνει ο Μπίστης (μα ο Μπίστης;;;) και θα λέει ότι τον έχει νευριάσει το ΚΚΕ.

Όταν θα δηλώνει ότι πήρε το “ΟΚ” από τον καγκελάριο της Γερμανίας να κάνει “προοδευτική” κυβέρνηση θα λένε ότι το ΚΚΕ είναι “δεκανίκι της δεξιάς”.

Όταν θα δηλώνει πως η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον “δημοσιονομικής εξισορρόπησης” -δηλαδή ακόμα μεγαλύτερα ματωμένα πλεονάσματα- θα βγαίνει ο Κύρτσος (μα ο Κύρτσος;;;) και θα λέει ότι το ΚΚΕ δεν τιμάει την ιστορία του!

Όταν θα δηλώνει πως οι 25.000 πλειστηριασμοί που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και πολλοί... και πως πλειστηριασμοί θα γίνονται σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, θα γίνεται επαναδημοσίευση πρωτοσέλιδου της “Αυριανής” που θα θυμίζει ότι το ΚΚΕ έχει κρυμμένα ρούβλια.

Όταν θα δηλώνει πως η νεολαία δεν πρέπει να απαντάει στην ένταση της ΝΔ με ένταση, αλλά να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τα χάνουν ακόμα και τα τρολ, με αποτέλεσμα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές για ακόμα μια χρονιά να κονταροχτυπιέται με τα λευκά.

Τι άλλο θα δούμε; Είναι πολλά που στο ΠΑΣΟΚ μάθαιναν από το πρώτο μάθημα και τώρα βρίσκονται στον βάλτο του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως φυλάνε για το τέλος και καμία δήλωση του Πάγκαλου ότι το ΚΚΕ έχει πολλές επιχειρήσεις...

Αλλά για το τέλος ας δώσουμε και μια συμβουλή. Ας μην ψάχνουν άλλους 99χρονους αντάρτες που θα καλούν το ΚΚΕ να μην κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούν να ζητήσουν από τον Σεραφείμ Πειραιώς, γνωστό για τις φασιστικές του απόψεις, με τον οποίο πρόσφατα συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας επιστολές χριστιανών μονομάχων που θα κατηγορούν το ΚΚΕ ότι πρόδωσε τον αγώνα τους ενάντια στον αυταρχισμό του Καίσαρα.