Ηχηρό μήνυμα από τη Δυτική Θεσσαλονίκη σε όλη την Ελλάδα:Ως εδώ! Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Σάβ, Φεβ 5, 2022
Thumb_Politiki_OS_EDO

Ένα αποφασισμένο ορμητικό ποτάμι, ένα μέγα ατρόμητο πλήθος, μία λαοθάλασσα που κοίταξε στα μάτια το πιο σάπιο παιδί του συστήματος. Πιασμένοι αλυσίδες, σε μαζικά μπλοκ, φοιτητές, μαθητές, εργάτες, με σφιγμένες γροθιές και φωνές, που δόνησαν την ατμόσφαιρα στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε όλη την Ελλάδα: Το τέρας του φασισμού "δε θα περάσει", όπως λένε και οι στίχοι του "Ακορντεόν" του Μ. Λοϊζου, που τραγούδησαν με ένα στόμα οι διαδηλωτές. Εμείς θα το σταματήσουμε. Με τον αγώνα μας, την οργάνωση, τη συλλογικότητα, την αποφασιστικότητά μας θα το γκρεμίσουμε. Κι αυτό και το σύστημα που το γεννάει και το θρέφει.

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που κάλεσαν η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και άλλοι μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, ένα εκκωφαντικό «ΩΣ ΕΔΩ» ακούστηκε και έφτασε από τους δρόμους του Ευόσμου σε κάθε άκρη της χώρας.

ΩΣ ΕΔΩ στην κρατική ανοχή στα ναζιστικά δολοφονικά τάγματα εφόδου, στις ακροδεξιές γκρούπες που προσπαθούν να χύσουν το δηλητήριό τους στα σχολεία, στις οπλισμένες φασιστικές συμμορίες, άρρηκτα συνδεδεμένες με επιχειρηματικά συμφέροντα στον αθλητισμό, που κυκλοφορούν και βρωμίζουν τις γειτονιές μας.

ΩΣ ΕΔΩ με το φίδι που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Η νέα γενιά, ο οργανωμένος λαός, θα το πατήσει στο λαιμό πριν προλάβει να δαγκώσει. Ο Άλκης να γίνει η αφορμή να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό. Να γίνει αφορμή η πάλη για μία άλλη κοινωνία να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

1644082921170

Μία μυριόστομη καταδίκη στη δολοφονική δράση των φασιστών και την εγκληματική κρατική ανοχή της, αλλά ταυτόχρονα και μία υπόσχεση: Τα σκυλιά των αφεντικών, οι νεοναζί τραμπούκοι, τα φασιστικά τάγματα εφόδου θα τα πετάξει ο λαός στα σκουπίδια. Εκεί που ανήκουν! Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει ώσπου να μπουν μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δε θα τους αφήσουμε σπιθαμή γης να ποτίζουν με αίμα αθώων τα πεζοδρόμια, να υπερασπίζονται τα αφεντικά τους χτυπώντας πρωτοπόρους αγωνιστές, να καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους στο σύστημα κάνοντας στόχο τους πιο αδύναμους. Απέναντί τους θα βρουν το τιμωρό χέρι του λαού, όπως το βρήκαν και στο παρελθόν.

Μία υπόσχεση ότι τη ζωή που αξίζουμε θα την κάνουμε πραγματικότητα. Τα όνειρά μας δε χωράνε στη βία του συστήματος που αγκαλιάζει τη σημερινή κοινωνία. Αυτήν την κοινωνία που κάθε μέρα απογυμνώνει τη σαπίλα της θα την κάνουμε παρελθόν. Το σύστημα που γεννά ρουφιάνους και φασίστες, που ανέχεται και θρέφει τον ναζιστικό οχετό θα το γκρεμίσουμε, θα το κάνουμε κομμάτια.

Στην κοινωνία που οραματίζεται η νέα γενιά δεν έχουν χώρο τα ναζιστικά αποβράσματα ούτε τα αφεντικά τους. Ο αγώνας μας θα επιβάλλει έναν κόσμο που το σκοτάδι του φασισμού θα το καταπιεί η δίψα και τα όνειρα για μία καλύτερη ζωή.