Νέο Δυναμικό ξεκίνημα για τα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ!

Σάβ, Νοε 6, 2021
Thumb_Politismos_Stekia_Politismou_Nov21

Μία ακόμη δυναμική χρονιά έχει μόλις ξεκινήσει και τα Στέκια της ΚΝΕ έχουν ήδη υποδεχτεί δασκάλους, μαθητές και επισκέπτες. Η όρεξη είναι μεγάλη και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα έξι πλέον Στέκια που λειτουργεί η ΚΝΕ σε όλη την χώρα, μιας και πρόσφατα εγκαινιάστηκε το Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ «Τραβέρσο» στον Πειραιά.

Αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες και φυσικά μαθήματα ξεκινάνε αυτό το διάστημα και η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να μην λείψουν.

Όλοι αυτοί οι όμορφοι χώροι που έχουν στηθεί με την εθελοντική δουλειά και προσφορά μελών και φίλων της ΚΝΕ ανά την Ελλάδα αποτελούν αποκούμπι για τη νεολαία κάθε περιοχής και δίνουν πραγματική ανάσα δημιουργίας και έκφρασης. Εκεί μπορούν επίσης να προετοιμάζονται οι καλλιτεχνικές παραγωγές των οργανώσεων της ΚΝΕ αλλά και να φιλοξενούν τις πρόβες τους νεανικές καλλιτεχνικές ομάδες και συγκροτήματα.

Η ΚΝΕ κάνει πράξη παντού ότι η νεολαία έχει δικαίωμα στη μόρφωση και την πρόσβαση στον πολιτισμό και ότι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου δεν είναι "πολυτέλεια", όπως προβάλλεται σήμερα αλλά ανάγκη!

Γι’ αυτό δεκάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, μουσικοί, εικαστικοί, γραφίστες, χορευτές κ.α. με μεράκι στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς και μετατρέπουν τα Στέκια σε ζωντανές κυψέλες και "πολιτιστικά εργαστήρια" που ο καθένας χρειάζεται να επισκεφτεί!

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον "Οδηγητή" η Καλυψώ Βαίτση, φοιτήτρια στο Γεωλογικό που παρακολουθεί το μάθημα του σχεδίου στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στηνΑθήνα: «Μετά από δυο χρόνια καραντίνας, ξανανοίγουν τα στέκια πολιτισμού της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα και όλοι εμείς που συμμετέχουμε στα μαθήματα χαιρόμαστε βαθιά που θα αποκτήσουμε πάλι επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και θα γνωρίσουμε νέα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα. Τα στέκια δίνουν την δυνατότητα σε δεκάδες νέους και νέες να ασχοληθούμε με πλούσιες καλλιτεχνικές δραστηριότητες (θέατρο, μουσική, χορό σχέδιο κ.ά.) και να περάσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας, κάτι το οποίο είναι μια μεγάλη ανάγκη της νεολαίας γενικά. Ειδικά μετά από τόσο καιρό που μαθητές και φοιτητές ζήσαμε την τηλεκπαίδευση, ανυπομονούμε να βρεθούμε από κοντά! Σήμερα είναι αλήθεια ότι οι οικογένειές μας χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ψυχαγωγία και γνωριμία με τις τέχνες. Γι’ αυτό τα Στέκια της ΚΝΕ με το σύνολο του προγράμματος που έχουν αλλά και τα δωρεάν μαθήματα και σεμινάρια που γίνονται σε αυτά δίνουν ανάσα στην δημιουργικότητά μας, μας εμπνέουν για ποιοτική και προοδευτική καλλιτεχνική δράση».

 

Τα μαθήματα και οι ομάδες των Στεκιών

Αθήνα

Πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, ντραμς, Μουσική Παραγωγή (hiphop), Φωτογραφία, Ελεύθερο Σχέδιο,  Flamenco, Latin xοροί, Τα εργαλεία του Ηθοποιού, Ψηφιακός Σχεδιασμός & Επεξεργασία Εικόνας, Παραδοσιακοί χοροί, Ομάδα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας, Ιστορία της Μουσικής,  Φωνητική διδασκαλία – χορωδία

Πειραιάς

Παραδοσιακοί χοροί, Reggaeton, κιθάρα, βιολί, ούτι, τρομπέτα, πιάνο, ρομποτική, σχέδιο, σκάκι, θεατρική ομάδα, θεατρική ομάδα για μικρότερες ηλικίες, ομάδα κινηματογράφου, φωτογραφία, ιστορία τέχνης

Μενίδι

Λάτιν, ομάδα λογοτεχνίας, φωτογραφία, μουσικό συγκρότημα, θεατρική ομάδα

Θεσσαλονίκη

(ακορντεόν, κιθάρα, κοντραμπάσο, πιάνο), θεωρία μουσικής, αρμονία, ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, εικαστικά, σκάκι, μαθήματα ξένων γλωσσών)

Πάτρα

Φωνητική, βιολί, κλαρινέτο, εικαστικά, θέατρο, drums, φωτογραφία

Μικρόβιο, Καλαμάτα

Ιταλικά α’ και β’ επιπέδου, κιθάρα, σκάκι, κλαρίνο

Στοιχεία επικοινωνίας με τα Στέκια

  • Αθήνα, Τροίας 36, ΗΣΑΠ Βικτώρια

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-8823674, steki@kne.gr

 

  • Τραβέρσο, Πειραιάς, Φίλωνος 9

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-4179462, 6986232576, traverso@kne.gr

 

  • Μενίδι, Κεντρική Πλατεία 6

Τηλέφωνο επικοινωνίας:210-2449788

 

  • Θεσσαλονίκη,Βελισσαρίου 5, περιοχή Ευζώνων

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6975745212 & 6948354787, stekiknethess@gmail.com

 

  • Πάτρα, Άστιγγος 77και Μπιζανίου, πλατεία Πυροσβεστείου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980918395, polychoros.kne.patra@gmail.com

 

  • Μικρόβιο, Καλαμάτα, Αριστοδήμου και Παπατσώνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979640761, mikrovioklmt@gmail.com

fb: Μικρόβιο

instagram: mikrovio_giorgosvouvaleas

Ματιές στο πρόγραμμα του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα

  • Τιμώντας την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και των 75 από την ίδρυση του ΔΣΕ, το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα πραγματοποιεί κινηματογραφικό αφιέρωμα τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη στον ελληνικό κινηματογράφο που εξιστόρησε τις δεκαετίες του '40 και του '50. Θα προβληθούν ταινίες και ντοκυμαντέρ που αποτυπώνουν το πώς τα γεγονότα της περιόδου επηρέασαν την 7η τέχνη. Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 19.30.
  • Παρασκευή 12 Νοέμβρη, στις 20.00: Εκδήλωση –συζήτηση με δασκάλους και μαθητές, με θέμα: "Έλα μαζί μας, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας για τις ανάγκες και το δίκιο μας". Θα μιλήσει η Κατερίνα Στύλου, μέλος του ΚΣ και επικεφαλής της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Τρίτη 30 Νοέμβρη, στις 20.30. Βραδιά με νέους μουσικούς. Ο σολίστ Αντώνης Μανιάς και οι μαθητές του παρουσιάζουν έργα του Μπετόβεν και άλλων συνθετών.