Μόνοι τους με τις δεσμεύσεις που σπέρνουν φτώχεια και θάνατο

Δευ, Μαΐ 15, 2023
Thumb_Politiki_Monoi_tous

Για όσα ζητήματα και να «κοκορομαχούν» προεκλογικά τα κόμματα του συστήματος, για να πείσουν τη νεολαία να τους στηρίξει στις εκλογές, αυτό που κανείς τους δεν αμφισβητεί είναι η συμμετοχή στις συμμαχίες των καπιταλιστών, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που για τον λαό σημαίνουν αδιέξοδα, πολέμους, ανασφάλεια, προσφυγιά. Αυτό που από κοινού ομολογούν είναι ότι και την επόμενη μέρα των εκλογών θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να υπερασπιστούν τις δεσμεύσεις και τους στόχους των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και οργανισμών, φορτώνοντας τον λαό με νέα βάρη και κινδύνους. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει όλα τα τελευταία χρόνια μπορεί -και πρέπει- να γίνει κριτήριο για κάθε νέο και νέα.

Με τους μακελάρηδες όπου γης

Όλοι τους πανηγυρίζουν για την επικίνδυνη πρωτιά της χώρας σε στρατιωτικές δαπάνες, με ποσοστό 3,54% του ΑΕΠ (μεγαλύτερο και από τις ΗΠΑ). Όλοι τους συμφωνούν στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου, με την επέκταση και την αναβάθμιση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει τις επικίνδυνες στρατιωτικές συμφωνίες που μπλέκουν τη χώρα στη δίνη των ανταγωνισμών, από τη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που προβλέπει την παροχή του δικαιώματος η μία χώρα να στέλνει και να εγκαθιστά στρατεύματα στην άλλη.

Πίσω από τα «κροκοδείλια δάκρυα» δεν μπορούν να κρύψουν τη συμβολή τους στα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ για κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Όλοι μαζί στήριξαν την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, αποσύροντάς τα μάλιστα από τα ελληνικά νησιά. Αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την απόφαση της ΕΕ και των κρατών - μελών της «να αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία», μπλέκοντας τη χώρα και το λαό ακόμα βαθύτερα στους θανάσιμους ανταγωνισμούς που μαίνονται στην περιοχή. Οι όρκοι πίστης που δίνουν στους ιμπεριαλιστές τους έφτασαν στο σημείο να χειροκροτούν τα ναζιστικά τάγματα Αζόφ μέσα στη Βουλή.

Με τη σάπια και εγκληματική ΕΕ

Όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα των κατευθύνσεων της ΕΕ, της πολιτικής που ακολουθείται σε όλα τα κράτη – μέλη της και απογειώνει τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού που είναι μόνιμα χαμένος. Η πολιτική του «κόστους-οφέλους», αυτή που δεν αμφισβητεί κανένα αστικό κόμμα, είναι που βρίσκεται πίσω από το έγκλημα στα Τέμπη. Είναι αυτή που βρίσκεται στα «άλλα Τέμπη» που είναι μπροστά.

Είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Η κατάτμηση του ΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση των πιο κερδοφόρων τμημάτων του, η ανυπαρξία μέτρων προστασίας για το λαό, έχει τις υπογραφές τους. Η κατάσταση αυτή προωθήθηκε μέσα από 4 πακέτα οδηγιών της ΕΕ για το διαχωρισμό των μεταφορών από τις υποδομές και το δίκτυο, που ψηφίστηκαν από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόστηκαν από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνήσεις.

Η πολιτική «κόστους-οφέλους» είναι που υλοποιείται σε όλα τα κράτη της ΕΕ και στην Πολιτική Προστασία, αφήνοντας τελικά τον λαό εκτεθειμένο στους σεισμούς, στις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Ανοχύρωτο μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Για μία ακόμα φορά, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκαν την πολιτική μείωσης των κρατικών δαπανών για την προστασία του λαού, υπερψηφίζοντας τον μηχανισμό RescEU που διαιωνίζει τις τραγικές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, επικαλείται «δανεικά πυροσβεστικά αεροπλάνα» και «ευρωπαϊκές αποθήκες αναλώσιμων», από τις οποίες προφανώς δεν θα ξέρει ποιος να πρωτοπάρει.

Όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει τις οδηγίες της ΕΕ που νομιμοποιούν τις υποκλοπές, τη διαχείριση, εμπορία και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, την εισαγωγή και εξαγωγή των λεγόμενων κακόβουλων λογισμικών τύπου Predator. Με τη στάση τους όλα τα χρόνια, έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο με βάση το οποίο πραγματοποιούνται χιλιάδες νόμιμες παρακολουθήσεις.

Μπορεί να έπεσαν τάχα από τα «σύννεφα» με το “QatarGate”, αλλά τελικά όλοι τους στηρίζουν το μεγάλο διαφθορείο της ΕΕ, με τα επιχειρηματικά λόμπι να σουλατσάρουν ανενόχλητα. Άλλωστε, όλοι μαζί τάχθηκαν υπέρ ψηφίσματος που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο προστατεύει τις «ομάδες συμφερόντων» και ομολογούσε ότι «τα λόμπι αποτελούν ζωτικό στοιχείο της δημοκρατίας».

και Όλοι μας!