Μία πολύ θετική πρωτιά για τη χώρα

Τρί, Ιουλ 13, 2021

Ό,τι μπορούν κάνουν τα αστικά επιτελεία εντός και εκτός Ελλάδας για να πείσουν το λαό και τη νεολαία για το «θεάρεστο» έργο που επιτελεί το ΝΑΤΟ ανά τον κόσμο. Τί κι αν η ιμπεριαλιστική συμμαχία πληρώνει σχολεία για «εκπαιδευτικές εκδρομές» στα στρατηγεία της, τί κι αν διαδοχικά οι κυβερνήσεις, πριν του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, μαζί με όλα τα αστικά κόμματα σε χορωδία μαζί με την αμερικάνικη πρεσβεία, λιβανίζουν τον δήθεν ρόλο του «προστάτη» και «εγγυητή» των κυριαρχικών δικαιωμάτων… Η ίδια η πείρα του λαού, αλλά και οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας λένε άλλα.

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού κέντρου «Pew», το 57% του ελληνικού λαού απάντησε πως έχει αρνητική γνώμη για το ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με μόλις 38% που ανέφερε θετική στάση. Πρό­κειται μάλιστα για το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικών γνωμών από όλες τις χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα.

Είναι σίγουρο ότι όλο αυτό το ποσοστό δεν στέκεται απέναντι στο ΝΑΤΟ για τους ίδιους λόγους. Όμως, μιας και βρισκόμαστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, να πούμε ότι -στον βαθμό που και η δική μας δράση έχει συμβάλει στο να μην πείθεται η νεολαία να «αγαπήσει» τον δολοφονικό ιμπε­ριαλιστικό οργανισμό- δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι!

Σε αυτούς που απογοητεύτηκαν από το αποτέλεσμα της συγκε­κριμένης έρευνας, μάλλον συγκαταλέγεται και Γ. Βαρουφάκης. Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε, μάλιστα, ότι «δεν είναι προτε­ραιότητα» για τη χώρα να ανοίξει θέμα βάσεων και ΝΑΤΟ, ότι οι ΗΠΑ είναι με το πλευρό της Ελλάδας στις οικονομικές διαφορές με τη Γερμανία και ότι ΝΑΤΟ δεν έχει σχέση με τη... «χρεοδουλοπαροι­κία»! Τι να κάνουμε που ο λαός φαίνεται να έχει άλλη γνώμη… Ποιος ξέρει; Ίσως να μην του αρέσει ότι πληρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ από κάθε άλλη χώρα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής οικονομικών για να καταλάβεις ότι αυξάνει το χρέος. Όταν, μάλιστα, είσαι αλλά το κρύβεις, μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει…