Με το ΚΚΕ ενάντια στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή!

Τετ, Ιουλ 27, 2022
Thumbnail_Neoi_Strateumenoi_Apokalyptiko_Rizospasti

Η νέα «Στρατηγική Αντίληψη» του ΝΑΤΟ, που αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύνοδο της Μαδρίτης, θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτυπώνει και «επίσημα» την προετοιμασία της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας για έναν «πόλεμο πλήρους κλίμακας» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ. 

Ενδεικτικό της «νέας φάσης» που έχουν περάσει οι οξυμμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, είναι πως στην προηγούμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που είχε υιοθετηθεί το τελευταίο αντίστοιχο κείμενο, στη Λισσαβόνα το 2010, η Ρωσία χαρακτηρίζονταν ως «Στρατηγικός εταίρος» ενώ δεν υπήρχε ούτε μια λέξη για την Κίνα. Σήμερα που η «ισχύς των όπλων» προβάλλει απειλητικά για τους λαούς στην αδυσώπητη κόντρα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ με τον υπό διαμόρφωση ευρασιατικό ανταγωνιστικό ιμπεριαλιστικό πόλο (Ρωσία, Κίνα κ.ά), η Ρωσία χαρακτηρίζεται ως «η  πιο σημαντική και άμεση απειλή» ενώ για την Κίνα οι «σύμμαχοι» τονίζουν πως θα κάνουν ότι χρειαστεί «για να αντιμετωπίσουμε της συστημικές προκλήσεις που θέτει στην ευρωατλαντική ασφάλεια».

Ταυτόχρονα, τα όσα διαδραματίστηκαν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, οι αναλύσεις και οι σχολιασμοί των αστικών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι αποκαλυπτικοί για τη προσπάθεια της ΝΔ να «εφησυχάσει» τον λαό σε μια περίοδο που οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην ελληνική και τούρκικη αστική τάξη και η Τουρκία αναβαθμίζει της απαράδεκτες για τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού διεκδικήσεις της. Είναι, όμως, αποκαλυπτικοί και για την χυδαία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αναγάγει τους μακελάρηδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ σε «σωτήρες» του ελληνικού λαού, ενώ ουσιαστικά το «στίγμα» που για ακόμα μια φορά άφησε η αντιπολίτευση του στην ΝΔ ήταν το αν ο «Μητσοτάκης έπρεπε να γυρίσει με τα πόδια από την Μαδρίτη» ή αν έβγαζε φωτογραφία έναν πίνακα…

Ο «Ψευτονταής»…

Η προσπάθεια που κάνουν τα επιτελεία της κυβέρνησης να παρουσιάσουν τον Ερτογάν ως έναν τύπο που κάνει «Νταηλίκι στο παρολί», όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά, πέρα από γελοία είναι και επικίνδυνη. Όταν λοιπόν δεν ενημερωνόμαστε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πώς «μάλλον ο Ερτογάν γυρίζει το βράδυ στο παλάτι του και φωνάζει: “Μητσοτάκης γιοκ”, γιατί έχει τρομάξει από την πολιτική ενίσχυσης των “συμμαχιών” της κυβέρνησης», μαθαίνουμε από τα χείλη όλων των Αμερικανονατοϊκών αξιωματούχων πως η αστική τάξη της Τουρκίας είναι ένας κρίσιμος και στρατηγικός εταίρος του ΝΑΤΟ, που οι «ανησυχίες και η «προσφορά της πρέπει να γίνονται σεβαστά». Αυτό επιβεβαιώθηκε από την «αναγνώριση της προσφοράς» της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αυτό επιβεβαίωσε μέχρι και ο Κ. Μητσοτάκης όταν ουσιαστικά, με τις δηλώσεις που έκανε για το παζάρεμα της ένταξης των Σουηδία και Φιλανδία στην λυκοσυμμαχία, έμμεσα αναγνώρισε τις εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στη Συρία που γίνεται μέσω της αμφισβήτησης, από μέρους της Τουρκίας, της συνθήκης της Λωζάννης, την οποία αμφισβητεί και όταν βάζει το ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών!

Αν ο λαός το αποφασίσει… το ΝΑΤΟ και ο Μακρόν θα το λύσει!

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα αναφέρουμε παρακάτω, είναι συνυπεύθυνοι για την εγκληματική πολιτική της εμπλοκής, που βάζει τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Επιπλέον, με τις τοποθετήσεις τους, αναγάγουν συνεχώς σε «σωτήρες» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ όταν στα πλαίσια της δικής τους πολιτικής, που διαμορφώνεται εν μέσω σφοδρών αντιθέσεων και ανάμεσα τους, βασικός τους στόχος είναι η διατήρηση της «συνοχής» απέναντι σε Ρωσία-Κίνα, το να προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα ενεργειακοί σχεδιασμοί μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτά ακριβώς όμως είναι που αποθρασύνουν την προκλητικότητα της τούρκικης αστικής τάξης, που προδιαγράφουν τα απαράδεκτα για τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, σχέδια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Από αυτούς, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να ζητήσει η κυβέρνηση περισσότερα «ανταλλάγματα», που θα μπλέκουν ακόμα περισσότερο το λαό στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Μετά τη σύνοδο στη Μαδρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κουβέντα για τις αποφάσεις που ουσιαστικά προετοιμάζουν την επόμενη πολεμική αναμέτρηση των «συμμάχων» με το αντίπαλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, τους μεγάλους κινδύνους που σηματοδοτούν για τους λαούς. Πολύ πιθανόν να κάνει για άλλη μια φορά κάποια ανέξοδη επίκληση στην «ειρήνη». Πανηγύρισε όμως για το γεγονός πως σαν κυβέρνηση απέδειξε το «σεβασμό στην απόφαση ενός λαού να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», επικαλούμενος πάλι την ΝΑΤΟϊκή «συμφωνία των Πρεσπών», που έβαλε νέα φυτίλια στην μπαρουταποθήκη των δυτικών Βαλκανίων, και για να εκφραστεί «ελεύθερα» ο λαός πηγαινοέρχονταν κάτι μαύρες σακούλες στην Βουλή της Β. Μακεδονίας. Πρότεινε βέβαια, οι χώρες της Ευρώπης να μην ΝΑΤΟποιηθούν αλλά να ακολουθήσουν την πολιτική που διαμορφώνει ο «φιλειρηνιστής» Μακρόν. Αυτό που πρέπει λοιπόν να αποφασίσει ο λαός και η νεολαία που ανησυχούν για την όξυνση των ανταγωνισμών είναι να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα, που συγκρούεται στην πράξη με αυτούς τους σχεδιασμούς, αποκαλύπτει καθημερινά τους νέους κινδύνους για τον λαό μας και με τις ξεκάθαρες θέσεις του δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε ώστε οι λαοί να ζουν ειρηνικά, αξιοποιώντας για τις δικές τους ανάγκες τον πλούτο των χωρών τους.

Ο λαός μας σε μεγάλους κινδύνους μέσα σε έναν «όμορφο» κόσμο

Το 2022 τα 30 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα δαπανήσουν το ποσό των 1,051 τρισ. δολαρίων για πολεμικούς εξοπλισμούς.

Η Ελλάδα θα δαπανήσει 7.5 δισ. καταλαμβάνοντας την πρωτιά σε ποσοστό του ΑΕΠ, πάνω και από τις ΗΠΑ!

Η δύναμη «Ταχείας Ανάπτυξης» του ΝΑΤΟ θα γιγαντωθεί, ουσιαστικά σε όλη τη συνοριογραμμή με την Ρωσία, όπου θα παραταχθούν 300.000 στρατιώτες από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ!

Το επικίνδυνο βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής, πέρα από αποστολές ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων, επιτηρήσεις εναέριων χώρων άλλων κρατών από την ελληνική πολεμική αεροπορία και τόσα άλλα, αποτυπώνεται και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που έχουν σταλεί στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι, που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» αφορούν:

  • 2,100 ρουκέτες RM-70
  • 3.200.000 φυσίγγια των 7,62χιλιοστών
  • 60 δυσεύρετους αντιεροπορικούς πυράυλους “Stiger”
  • Συνολικά πολεμικό υλικό που ξεπερνά τα 30 εκ. ευρώ

Σε κάθε στρατόπεδο να μπαίνει η αλήθεια, ο Ριζοσπάστης και ο Οδηγητής!

Τις επόμενες μέρες, σε μια περίοδο που τα μαύρα σύννεφα των ανταγωνισμών και του πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα, παρουσιάζονται χιλιάδες νέοι στρατευμένοι της Δ’ ΕΣΣΟ του 2022.

Ο «Ριζοσπάστης» και ο «Οδηγητής», το πόρταλ «902.gr» και το «alt.gr» είναι σημαντικά «όπλα» για την ενημέρωση των νέων στρατευμένων. Αναδεικνύουν σταθερά τα προβλήματά τους με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν μέσα στα στρατόπεδα, το υπέρογκο κόστος της θητείας, δημοσιεύουν τις διαμαρτυρίες τους, οι οποίες όπως έχει δείξει και η πρόσφατη πείρα θα παρέμεναν στα «αζήτητα» αν τα μέσα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν δημοσίευαν τις επιστολές τους, εάν δεν έφτανε στη Βουλή η φωνή των στρατευμένων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σ’ αυτήν τη φάση της ζωής των νέων ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, βρίσκονται δίπλα τους, μαζί τους στη διεκδίκηση, στην έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη, όπως άλλωστε δίπλα τους είναι και στο σχολείο, στη σχολή, στη δουλειά, στη γειτονιά. Κάθε νέος στρατευμένος έχει συμφέρον να εμπιστευθεί τη «φωνή της αλήθειας», να ενημερώνεται έγκαιρα, εύστοχα και ολοκληρωμένα για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν, να κατανοεί τις εξελίξεις, να προετοιμάζεται για τα δύσκολα που είναι μπροστά. Άλλωστε, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του να έχει ελεύθερο χρόνο εντός της μονάδας, να τον αξιοποιεί ανεμπόδιστα, να παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις, την ειδησεογραφία και να διαβάζει όποια εφημερίδα επιθυμεί, να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τέλος, έχει συμφέρον να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, που είναι ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο και με πυξίδα τα δικά του συμφέροντα, με όλους τους τρόπους, να βρεθεί απέναντι στην πολιτική της εμπλοκής στον πόλεμο.