Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για τον μεγάλο μας στόχο!

Σάβ, Ιουν 5, 2021
Thumb_Mathites_Me_Oles_mas_tis_Dynameis

Όλα τα μέλη της ΚΝΕ μετράμε αντίστροφα προς την κο­ρύφωση του μεγάλου σχεδίου που έχει αναπτυχθεί σε κάθε πόλη, σε κάθε σχολείο, σε κάθε πανεπιστήμιο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Εκεί που υπάρχουν OB, εκεί που αναπτύσ­σουν δράση, εκεί που φέρνουν όλο και περισσότερους νέους κοντά στην ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ. Και όχι μόνο εκεί, καθώς στα­θερά δημιουργούνται νέες ΟΒ της ΚΝΕ, χτίζονται «νέες φωλιές νερού μέσα στις φλόγες» του σάπιου αυτού συστήματος.

Σε λίγες μέρες ξεκινάει στην Αθήνα το 21ο Συνέδριο του Κόμμα­τος, με σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους, Καρδιά, Οργανωτής της εργατικής- λαϊκής πάλης, για τον Σοσιαλισμό», και μόνο από το σύνθημα μας, αρκετοί νέοι αναγνωρίζουν τα υψηλά ιδανικά για το οποία παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σήμερα, πολλοί κατανοούν έστω και με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, για το που συνεχίζει «να τραβάει» το ΚΚΕ, πολλοί περισσότεροι αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ μία ατόφια, εγγυημένη δύναμη που όχι απλά δεν θα λείψει από κανέναν αγώνα αλλά θα πρωτοστατήσει για να δημιουρ­γηθεί ακόμα και όταν δεν «κουνιέται φύλο».

Δίνουμε απαντήσεις κάθε μέρα στο «τί μπορεί και πρέπει να γίνει»

Οι στόχοι που διαμόρφωσαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ για την άμιλλα στρατολογίας πριν από τέσσερις μήνες ήταν υψηλοί, σήμερα όμως μπορούμε να πούμε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα δημιουργήσαμε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες για να πιαστούν! Οι μά­χες που μεσολάβησαν αυτό το διάστημα απέδειξαν ότι μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, από όλα τα τμήματά της, διαπαιδαγωγείται και θέλει να ζήσει με ιδανικά, θέλει και μπορεί να ζήσει χωρίς να «προσκυνά» αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τις πολύμορφες αδικίες που αυτό γεννά!

Είναι τόσοι και τόσοι νέοι που ασφυκτιούν μέσα σε αυτό το σύστημα, ονειρεύονται και ξέρουν ότι μπορού­με να ζήσουμε καλύτερα τον 21ο αιώνα. Δεν συμβιβά­ζονται με τους πολέμους και τραγουδάνε με όλη τους την καρδιά για την Παλαιστίνη, δεν ανέχονται την κρατική καταστολή και στήνουν ανάστημα χωρίς να λογαριάζουν τη δύναμη του αντιπάλου. Δεν συμβι­βάζονται να ζούνε καθημερινά δουλεύοντας 12 και 13 ώρες με άθλιους μισθούς, «σβήνοντας» συνεχώς τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο και μπαίνουν στον απεργι­ακό αγώνα, διεκδικούν αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές.

Η μεγάλη πολιτική δραστηριότητα που ανέπτυξε η ΚΝΕ αυτό το διάστημα και συνεχίζεται ακόμα, οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις, τα μαθητικά και φοιτητικά Φεστιβάλ που είναι σε εξέλιξη, αποδεικνύουν ότι με­γάλο κομμάτι της νεολαίας «ταιριάζει» τα όνειρα και τις ανησυχίες της με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Δεν αποδέχεται «να ζει για να δουλεύει» με όρους που δεν «αγγίζουν» τις ανάγκες του σήμερα, για αυτό και η νεολαία έδωσε απάντηση με τη συμμετοχή της σε όλη την δραστηριότητα που αναπτύξαμε το τε­λευταίο διάστημα απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα. Αυτό το νομοσχέδιο χτυπάει τους όρους δουλειάς και κατά συνέπεια την ίδια τη ζωή και καθημερινότητα ενός νέου ανθρώπου. Διαμορφώνει χειρότερους όρους για τους τωρινούς εργαζόμενους και διαμορφώνει ένα πεδίο – κόλαση για τους μελλοντικά εργαζόμενους.

Είναι πολλοί οι νέοι που παίρνουν κουράγιο και θάρ­ρος από τη στάση των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να κοιτάνε «κατάματα την εργοδοσία» και να απερ­γούν, να τα βάζουν με όσους προσπαθούν να τους πεί­σουν ότι η κατάσταση είναι «έτσι και δεν αλλάζει». Ότι ρεαλισμός σήμερα είναι το πώς θα χάσεις λιγότερα σε δουλειά, μορφωτικά δικαιώματα, συνολικότερα σε όλη σου τη ζωή. Να κάνεις σκόντο στα όνειρα σου γιατί το σύστημα αυτό είναι τάχα ανίκητο!

Για αυτό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε κάνει ξεκάθαρο πως απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο προτάσσουμε τους συνολικούς όρους ζωής, όλα όσα ονειρευόμα­στε και μπορούμε να ζήσουμε. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το αντεργατικό έκτρωμα να μην κατατεθεί, να μην εφαρμοστεί στην πρά­ξη. Μπροστά στην απεργία στις 10 Ιούνη να «νε­κρώσουν» τα πάντα!

Όλοι αυτοί οι νέοι μπορούν να γίνουν σύντροφοί μας!

Η συλλογική συζήτηση και δράση της ΟΒ μπορεί να διαμορφώσει όλους αυτούς τους καθημερινούς μαχητές, που παλεύουν πλάι στην ΚΝΕ, με «οδηγό» τα ομορφότερα ιδανικά για τα οποία μπορεί να ζει και να παλεύει ένας άνθρωπος σήμερα. Τα ιδανικά αυτά που έχουν διαμορφώσει πολλές γενιές αγωνι­στών στον έναν αιώνα και πλέον ηρωικής ιστορίας του Κόμματος μας.

Οι δισταγμοί που έχουν όλοι αυτοί οι νέοι για να κάνουν το βήμα να οργανωθούν στην ΚΝΕ είναι φυ­σιολογικοί. Δείχνουν το πόσο σημαντικό βήμα θα είναι για την ίδια τους τη ζωή η συγκεκριμένη απόφαση. Αυτοί οι δισταγμοί μπορούν να ξεπερ­νιούνται μόνο όταν ο σχεδιασμός και η δραστηρι­ότητα της ΟΒ «παρασέρνει» αυτούς τους νέους να βγάζουν ακόμα πιο βαθιά συμπεράσματα, να νιώ­θουν τα «δικά τους» όνειρα κομμάτι ενός μεγάλου συλλογικού αγώνα.

Τότε θα καταλάβουν και οι ίδιοι ότι οι νέοι της εργατικής τάξης πρέπει να ανήκουν στην πρωτοπο­ρία της, για να «πάμε κάθε φορά ακόμα πιο ψηλά την ανθρώπινη αξία» όπως έγραψε και ο μεγάλος ποιητής Κ. Βάρναλης.

 

Αντώνης Κωσταδήμας,

μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ