Κυριάκο, φέρε ένα λουκούμι στο παιδί

Τετ, Ιουν 16, 2021

Μόνο τατουάζ στο κούτελο δεν έχει χτυπήσει ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας τη φράση "βάζω πλάτη παντού" φροντίζοντας για ακόμη μία φορά να το επιβεβαιώσει στην ομιλία του στη Βουλή και μάλιστα λίγο πριν μπει σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε πίκρα και παράπονο γιατί ο πρωθυπουργός δεν του αναγνωρίζει το πόση πλάτη έχει βάλει κατά τη διάρκεια της πανδημίας! Βρήκε φαίνεται φοβερή ευκαιρία, την ώρα που ψηφίζεται η κατάργηση του σταθερού χρόνου δουλειάς, η νομιμοποίηση του 12ωρου και οι άλλες αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου να κάνει "μουτράκια" στην κυβέρνηση γιατί δεν του δίνει τα εύσημα για την "υπεύθυνη" στάση του. Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την πρότασή του για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, ενώ επανέλαβε ότι είπε από την πρώτη μέρα «ελάτε να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί, να κάνουμε έναν κοινό σχεδιασμό».

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει στον Αλέξη Τσίπρα αυτό που ζητάει. Οφείλει να του αναγνωρίσει ότι έκανε το καλό παιδί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έβαλε όση πλάτη χρειάστηκε, σε σημείο να αγωνιούμε για την κατάσταση των σπονδύλων του.

Έβαλε πλάτη την ώρα που οι εργαζόμενοι ζητούσαν μέτρα προστασίας της ζωής τους, ενώ εκείνος καλούσε σε υπεύθυνη στάση. Έβαλε πλάτη την ώρα που το ΕΣΥ έφτανε στα όριά του και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ήταν παλλαϊκό αίτημα θέτοντας ζητήματα υπουργών κοινής αποδοχής. Ας αναγνωριστεί επιτέλους η στάση του, έτσι κι αλλιώς, καλά να είναι, θα ξαναβάλει πλάτη όπου χρειαστεί...