Κάτι που πρέπει να μάθει η «κοινή γνώμη»

Πέμ, Ιαν 13, 2022
Sxolia_13-1-22_koini_gnomi-02

Η τοποθέτηση της κυβέρνησης σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις που βλέπουμε στα τιμολόγια του ρεύματος είναι πάνω-κάτω ότι «το φαινόμενο έρχεται από το εξωτερικό» και ότι «είναι κάτι παροδικό, η κατάσταση σιγά-σιγά θα εξομαλυνθεί».

Το πόση αξία έχουν αυτές οι διαβεβαιώσεις φαίνεται και από τη δήλωση ενός μεγαλοπαράγοντα της ελληνικής οικονομίας, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «Forbes». Εκεί ο επικεφαλής του ομίλου «Μυτιληναίος», που δραστηριοποιείται τόσο στη μεταλλουργία όσο και στην παραγωγή Ενέργειας, σημειώνει κυνικά ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στην ενεργειακή μετάβαση» χωρίς η «κοινή γνώμη» να γνωρίζει «ότι θα κοστίσει ένα πακτωλό χρημάτων - τρισεκατομμύρια». Προσθέτει ότι «η τρέχουσα ενεργειακή κρίση θα είναι η πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν» και ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο της «πράσινης» μετάβασης, αλλά για να ζήσει κανείς τη μετάβαση θα πρέπει στο μεταξύ να μην πεθάνει από το κρύο».

Φυσικά η επιλογή της «πράσινης μετάβασης» δεν έρχεται μόνο από το εξωτερικό. Η ελληνική κυβέρνηση διαφημίζει ότι είναι από τους σημαιοφόρους της στην ΕΕ, ενώ τον τίτλο του «αυθεντικού» εκφραστή της διεκδικούν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το Μέρα25. Ας γνωρίζει, λοιπόν, η «κοινή γνώμη» ότι το κεφάλαιο και όλα αυτά τα κόμματα, έχουν αποφασίσει ότι ο πήχης εν έτει 2022 θα είναι «να μην πεθάνουμε από το κρύο»…