Ισχυρό ΚΚΕ για δυνατό χαστούκι στο σύστημα

Δευ, Μαΐ 15, 2023
Thumb_Politiki_KKE_Xastouki_Sto_Sistima

Λίγες μέρες απομένουν για την πραγματοποίηση των εκλογών. Βλέπουμε και ακούμε πολλά. Κυρίως, ειδικά όσον αφορά στη νεολαία, ξετυλίγεται η αποκρουστική προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να «κάτσουν» δίπλα της, σαν τους διάφορους «θείους». Δεν αναφερόμαστε στο αν παίζει τένις ο Μητσοτάκης με τη Σάκαρη ή αν τον Τσίπρα τον αγαπάνε τα σκυλιά ράτσας κανίς. Σε κάθε περίπτωση, κάθε νέος άνθρωπος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ήθος, τις αξίες και την αλήθεια που πρεσβεύει το κάθε πολιτικό κόμμα και οι εκπρόσωποί του.

Θα ξεχωρίσουμε δύο στιγμιότυπα αυτής της προσπάθειας, που αποδεικνύουν ότι εκτός από κακόγουστη είναι και επικίνδυνη. Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Nefeli Meg» ανέφερε «αντιλαμβάνομαι τον ιδεαλισμό της νέας γενιάς... θα το πω όμως ωμά, τελικά κάποιος πρέπει να κάνει τη δουλειά, κάποιος θα κάτσει στο γραφείο του πρωθυπουργού». Ο κ. Τσίπρας, φορώντας το φούτερ του, απαντώντας σε ερωτήσεις που διάβαζε από το κινητό του στο YouTube, σχετικά με το γιατί πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ η νεολαία είπε «γιατί θα αισθάνεστε ότι εμείς νοιαζόμαστε για εσάς».

Ομολογούν, με περισσότερο κυνισμό ο μεν, με περισσότερες αερολογίες ο δε ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα όνειρα της νέας γενιάς. Το γιατί πρέπει να το αναζητήσουμε στις δεσμεύσεις που έχουν αυτά τα κόμματα σε ένα σύστημα που όλο και μεγαλύτερο τμήμα της νεολαίας το θεωρεί υπεύθυνο για τα βάσανά της.

Το σύστημα υπηρετούν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα μαζί με κόμματα μιας χρήσης που φτιάχνονται για να το ξελασπώσουν

Τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των ξενοδόχων. Κέρδη βουτηγμένα στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, στο χαράτσωμα του λαού, στις προκλητικές κρατικές επιδοτήσεις. Τα κέρδη δε χωρίζονται σε καλά και κακά, «εύλογα» ή «υπερκέρδη». Το κέρδος είναι η αιτία για ό,τι μας μαυρίζει τη ζωή. Για να κερδίζουν οι τράπεζες πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί. Για να υπάρχουν κερδοφόρες εταιρείες πρέπει οι εργαζόμενοι να μην έχουν ωράριο. Για να πλουτίζουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής μετράμε στην άσφαλτο νεκρούς. Για να φοροαπαλλάσσονται οι εφοπλιστές πρέπει να ματώνουμε από τη φορολογία εμείς. Μετά την τραγωδία των Τεμπών η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων φώναξε «Τα κέρδη τους οι ζωές μας». Σε αυτό το δίλημμα, όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ, είναι με τα κέρδη των λίγων.

Το σάπιο κράτος. Είτε το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ είτε το «κοινωνικό» κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την ικανοποίηση των αναγκών μας κόστος. Είναι η αστική δικαιοσύνη που, ενώ μπορεί σε λίγα λεπτά να βγάζει απεργίες παράνομες, αγνοούσε τις καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο που προειδοποιούσαν για το έγκλημα που έρχεται! Γι’ αυτό, ενώ δείχνουν μεγάλη ικανότητα να «διασώζουν» τράπεζες, να διαμορφώνουν project χρηματοδότησης «εμβληματικών» έργων, να εντείνουν την φοροληστεία κ.λπ., διαχρονικά ο λαός μετράει νεκρούς και καταστροφές από πλημμύρες και πυρκαγιές. Ζει, σπουδάζει και μορφώνεται σε επικίνδυνες κτηριακές υποδομές.

Σύστημα είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Αυτοί που προκαλούν θάνατο, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Η  ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ διαγωνίζονται για το ποιο κόμμα θεωρούν καλύτερο σύμμαχο ο Μακρόν, ο Σόλτς και όσοι ματώνουν τους λαούς. Από κοντά και το «ευρωλιγούρικο» ΜέΡΑ25, που δε σταματά να εξηγεί, με το βήμα που απλόχερα του προσφέρει το σύστημα, πως «τώρα δεν πρέπει να μπει το ζήτημα της εξόδου από την ΕΕ». Μόνο το ΚΚΕ τολμά να αναδεικνύει σταθερά και αποκαλυπτικά ότι ο λαός και η νεολαία δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τη συμμετοχή της χώρας σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, αντίθετα χτίζει τη συμμαχία του με τους λαούς και τις δυνάμεις που αγωνίζονται σε όλη την Ευρώπη.

Σύστημα είναι οι μηχανισμοί καταστολής. Τα ειδικά σώματα που στρέφονται ενάντια στον «εχθρό λαό» και τις διεκδικήσεις του. Που κοστολογούν τη ζωή παιδιών ίση με 20 ευρώ. Που έξω από τα εργοστάσια και τα λιμάνια στέλνονται να χτυπήσουν απεργούς. Η κρατική καταστολή εντείνεται, οι ειδικές ομάδες της αστυνομίας έχουν αποθρασυνθεί γιατί όλο και πιο αντιδραστικό γίνεται το σύστημα που είναι ταγμένες να υπηρετούν. Γιατί εκπαιδεύονται να αντιμετωπίζουν τον «εχθρό λαό». Απέναντι στο όργιο καταστολής που ζήσαμε και επί κυβέρνησης ΝΔ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, πλην ΚΚΕ, εντόπιζαν «έλλειψη εκπαίδευσης των αστυνομικών δυνάμεων»!

Σύστημα είναι οι σάπιες αξίες, τα ιδανικά και τα «τέρατα» που αναπαράγονται σε μια κοινωνία που έχει θεμέλιο τον ανταγωνισμό, το δίκαιο του ισχυρού, το «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται». Αυτό το σύστημα όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ θεωρούν ότι μπορεί να εξανθρωπιστεί.

Το σύστημα θα τρομάξει από ένα δυνατό ΚΚΕ

  • Γιατί θα δυναμώσει η πάλη εκεί που κρίνεται σήμερα το τι μπορεί να κερδίσουν οι εργαζόμενοι αν χάσει το κεφάλαιο. Στους χώρους δουλειάς που θα νεκρώνουν όταν οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν να απεργούν. Στα «μπλόκα» της αγροτιάς. Στους μεγάλους πανελλαδικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες που θα συντονίζουν την πάλη και θα ενοποιούν διεκδικήσεις.
  • Γιατί στις «κρίσεις» που θα έρθουν, στις στιγμές που όλα τα κόμματα θα μιλάνε για «εθνική ομοψυχία» και θα προσπαθούν να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» το ΚΚΕ δε θα πει «θα λογαριαστούμε μετά». Δε «θα βάλει πλάτη». Δε θα προτείνει υπουργούς «κοινής αποδοχής». Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε ο λαός να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής.
  • Γιατί θα πάρει το «μήνυμα», ότι, παρά τις προσπάθειές του, σημαντικό τμήμα του λαού και τις νεολαίας δεν επιλέγει να κάνει δήλωση υποταγής στον «ρεαλισμό» της βαρβαρότητας, αλλά μια δήλωση για το πώς θέλει να είναι η ζωή του. Για το πώς θα παλέψει για τα όνειρά του.
  • Γιατί θα δυναμώσει η πάλη κατά των ναζί εγκληματιών, που αποτελούν τα καλύτερα παιδιά του συστήματος. Δε θα έχουν πού να σταθούν σε σχολεία και γειτονιές. Γιατί, όπως αποδείχθηκε, μόνο η πάλη του λαού μπορεί να τους τσακίσει.
  • Γιατί οι βουλευτές του δε θα γίνουν οι πρόθυμοι εγγυητές της κυβερνητικής «σταθερότητας», αλλά οι υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων. Θα είναι η «όαση» μέσα στον βούρκο, την αγοραία και χυδαία προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξουν «πλειοψηφίες» με τους βουλευτές του Βελόπουλου, του ΠΑΣΟΚ και του ΜέΡΑ25. Με όλους αυτούς, δηλαδή, που, όπως δημοσιεύεται, συναλλάσσονται και εντάσσουν στα ψηφοδέλτιά τους, ακριβώς επειδή σε όλα τα «μεγάλα» ζητήματα συμφωνούν.