Άρθρο της Έλενας Μποτζιολή, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στο news247.gr:Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των φοιτητών!

Τρί, Μαΐ 17, 2022
Thumb_Politiki_Arthro_Mpotzioli

Μία ανάσα πριν ανοίξουν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών και μετά από τρία χρόνια κοντοζυγώνει η ώρα η φωνή των φοιτητών να ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα. 

Οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες έχουν την ευκαιρία να πετάξουν στα σκουπίδια την απόπειρα κατασυκοφάντησής τους από την κυβέρνηση, που, λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές, επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής, στημένα σκηνικά και προβοκατόρικες ομάδες, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τους αγώνες τους, βάζοντας σε λειτουργία οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αιτημάτων τους, με σκοπό να πατήσει πόδι στα Πανεπιστήμια η αστυνομία. Η καταστολή πρέπει να πάρει αποστομωτική απάντηση! Η βάρβαρη παρουσία των ΜΑΤ, τα χημικά μέσα στις σχολές, η βίαιη διακοπή των μαθημάτων και οι προσαγωγές φοιτητών δε θα περάσουν έτσι!

Στους μαζικούς αγώνες της νέας γενιάς, απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, για να μπορεί να σπουδάζει, να διεκδικεί σύγχρονες σπουδές, πτυχία με αξία και ζωή με δικαιώματα δεν μπορεί κανείς να βάλει φραγμό, όσα μέσα κι αν επιστρατεύσει. Αυτό είναι το φοιτητικό κίνημα και δεν μπορεί κανείς να το λερώσει. Οι σπασμωδικές κινήσεις για να το συκοφαντήσουν και να το καταστείλουν φανερώνει τον φόβο τους. Αυτόν τον φόβο είναι στο χέρι μας να τον μετατρέψουμε σε εφιάλτη τους.  

Ήρθε η ώρα οι φοιτητές να γκρεμίσουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την παράταξη της ΝΔ στα Πανεπιστήμια, την παράταξη που υπερασπίζεται και προωθεί κάθε αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση (με οποιαδήποτε κυβέρνηση), την περήφανη πρώτη δύναμη στη διαπλοκή και το ρουσφετολόι. Να κόψουν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια, στους υπερασπιστές των συγχωνεύσεων, των διδάκτρων, της διαγραφής φοιτητών, όλου εκείνου του πλαισίου που βάζει εμπόδια στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων να μορφωθούν, να σπουδάσουν απρόσκοπτα. Γι' αυτό θα πάρουν αυτό που τους αξίζει, γι' αυτό θα δουν τους φοιτητές να τους γυρίζουν την πλάτη, και σε αυτούς, αλλά κυρίως στην πολιτική που υπηρετούν και τη σαπίλα που αντιπροσωπεύουν.  

Έφτασε η στιγμή οι φοιτητές να διατρανώσουν με την ψήφο τους ότι δε θα κάνουν τη χάρη στις κυβερνήσεις να "κάτσουν στ' αυγά τους", δε θα μετατραπούν σε πειθήνια όργανα της πολιτικής που διαλύει τις σχολές και το μέλλον τους. Θα χαλάσουν τη σούπα σε αυτούς που ονειρεύονται "αγαλματάκια ακούνητα" μπροστά στην πολιτική που θυσιάζει το μέλλον τους. 

Την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να βρουν τους φοιτητικούς συλλόγους ακόμα πιο μαζικούς, με εκλεγμένους αγωνιστές φοιτητές, με ενισχυμένη και πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική Κ.Σ. παντού. Να αποτελέσει η 18η Μαΐου, μέρα, που από καλύτερη αφετηρία θα συνεχίζει το φοιτητικό κίνημα να αγωνίζεται για όλα τα δίκαια αιτήματα της νέα γενιάς. Από τα αμφιθέατρα, μέχρι τη δουλειά και τη ζωή. Αυτό είναι το χρέος για κάθε φοιτητή που ονειρεύεται ένα Πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του. 

Γι' αυτά τα ιδανικά συναντιούνται νέες και νέοι στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., τους ενώνει η αγωνιστικότητα, η διάθεση μαχητικής διεκδίκησης και η αποφασιστικότητα για την επικράτηση του δίκιου τους. Αυτά είναι τα συστατικά που θα γίνουν "λίπασμα" για να ανθίσουν τα γαρύφαλλα της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. σε κάθε κάλπη.