Η νέα, 5η σκηνή των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, μας συστήνεται με πλούσιο πρόγραμμα!

Δευ, Σεπ 5, 2022
Thumb_Festival_Nea_Skini

Φέτος, στις κεντρικές εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, η ΚΝΕ εγκαινιάζει μια νέα σκηνή, η οποία θα αποτελέσει χώρο φιλοξενίας νέων καλλιτεχνών και δημιουργών, που είτε κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο είτε έχουν διανύσει ήδη μια πορεία και θέλουν να παρουσιάσουν νέο έργο.

Άλλωστε, το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή είναι σημείο συνάντησης για εκατοντάδες καλλιτέχνες κάθε χρόνο. Στόχος, λοιπόν, της νέας αυτής σκηνής, είναι η παρουσίαση καινούριου έργου, να διευρυνθεί το βήμα που δίνει η ΚΝΕ στην προβολή νέας δημιουργίας. Να γίνει χώρος γνωριμίας των επισκεπτών του Φεστιβάλ με το έργο νέων καλλιτεχνών, αρκετοί να συστηθούν για πρώτη φορά στο κοινό του Φεστιβάλ, αποτελώντας ταυτόχρονα χώρο παρουσίασης νέας δημιουργίας, δισκογραφικής και άλλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της «σκηνής νέας δημιουργίας»:

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου

Τα Στέκια Πολιτισμού & Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ πάνε Φεστιβάλ!

21.00 | Παρουσίαση χορών από όλο τον κόσμο.

Μικρασιατικοί χοροί, Flamenco και Latin χοροί από τις ομάδες του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα.

Κρητικοί χοροί από το «Δια-Κρητικό» χορευτικό συγκρότημα του Νίκου Ζαντιώτη.

Βαλκανικοί χοροί από χορευτική ομάδα.

Flamenco από την ομάδα «Al Aire Libre».

Αφρικανικοί χοροί από την ομάδα «Yeelen - Dance and Music from West Africa»

22.30 | Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το μουσικό σύνολο του «Τραβέρσο», του Πολιτιστικού Στεκιού της ΚΝΕ στον Πειραιά

23.00 | «Ένα χρόνο ζεις ειρήνη και τριάντα στη φωτιά». Αφιέρωμα στα τραγούδια της Μικράς Ασίας από το Τμήμα Φωνητικής του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα

 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

21:00 | Πάνος Μπούσαλης - Αφιέρωμα στον δίσκο «Τα Αντιπολεμικά» του Λίνου Κόκοτου, που ερμήνευσε ο Νίκος Ξυλούρης. Θα παρευρεθεί ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος.

22:00 | Alekos Vretos Mediterranean trio

23:00 | Μικρασιάτικο γλέντι με τη γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Smyrna. Συμμετέχει η Ερωφίλη.

 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Παρουσιάσεις δίσκων:

21:30 | Ο Δημήτρης Ψαρράς παρουσιάζει τον δίσκο του “Λαϊκά και Ξάστερα” με την ερμηνεύτρια Σοφία Εμφιετζή. 

21:50 | Ο Κώστας Βλαχούτσος παρουσιάζει τον δίσκο του “Ξανθή”. Τραγουδούν οι: Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Νατάσα Μουσάδη, Θανάσης Χουλιαράς. Παίζουν οι : Κώστας Βλαχούτσος (πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν) , Δημήτρης Γιαννούχος (ντραμς), Γιώργος Θεοφάνους (ηλεκτρική κιθάρα), Λευτέρης Κουάντας (κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (μπάσο), Ευγένιος Χαλίλ (μπουζούκι), Στέφανος Χαμαλίδης (τρομπέτα).

22:30 | Ο Γιάννης Ταυλάς παρουσιάζει τον δίσκο του “4 Τριλογίες”, όπως και κομμάτια από τον νέο -ακυκλοφόρητο- δίσκο του. Παίζουν oι: Θανάσης Μάτζαρης (πλήκτρα), Παναγιώτης Μπαξεβανίδης (μπάσο), Τόλης Μπρακούλιας (ντραμς), Χρυσόστομος Σακελλάρης (ακουστική κιθάρα)

23:15 | Οι “Mother of Millions” παρουσιάζουν τον δίσκο τους Orbit. Παίζουν οι: Κώστας Κωσταντινίδης (κιθάρα), Γιώργος Μπουκαούρης (κρουστά, πλήκτρα), Πάνος Πρίφτης (μπάσο), Γιώργος Προκοπίου (φωνή).