Δολοφονική επίθεση φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της - Ο λαός να τους απομονώσει παντού!

Κυρ, Οκτ 3, 2021
epithesh-apo-fasistes-4

Ομάδα περίπου 15 φασιστών, οπλισμένοι με αλυσίδες, τέιζερ και φορώντας κράνη διέπραξαν πριν από λίγο δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης με τον "Ριζοσπάστη" και την πρόσκληση για τη συγκέντρωση που διοργανώνεται τις επόμενες μέρες. 

Οι δολοφονικές προθέσεις τους έπεσαν δεν ευοδώθηκαν αφού όλος ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο ξεσηκώθηκε και τράπηκαν σε φυγή. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά 4 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Αμεση απάντηση στα φασιστοειδή δίνουν αυτή την ώρα φοιτητές της Θεσσαλονίκης με συγκέντρωση πραγματοποιείται στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης. Διαβάζοντας σχετικό ψήφισμα καταδίκης των ναζιστικών επιθέσεων από Φοιτητικούς Συλλόγους, ενημερώνουν το λαό της περιοχής και στέλνουν μήνυμα: ούτε στη Σταυρούπολη ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Είναι προφανές ότι οι φασίστες είναι αποθρασυμένοι από το γεγονός ότι αφήνονται εδώ και μέρες να δρουν ελεύθεροι στα σχολεία και τις γειτονιές της περιοχής, αλλά και από το απροκάλυπτο "ξέπλυμα" από εκπροσώπους της κυβέρνησης που έχουν πιάσει στασίδι σε όλα τα κανάλια και αναπαράγουν τη θεωρία των "δύο άκρων", εξισώνοντας τους εγκληματίες φασίστες με αυτούς που προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν. 

Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ορισμένων από τη φασιστική συμμορία και απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους.

Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς!