Η κοινωνία που γεννάει «τέρατα»…

Σάβ, Δεκ 4, 2021
Sxolia_3-12-21_terata-01

Τι μπορείς να γράψεις όταν η είδηση αφορά ένα 8χρονο κορίτσι που εγκλωβίστηκε από τη μεταλλική πόρτα γνωστής αλευροποιίας και αφέθηκε εκεί αβοήθητη μέχρι που ξεψύχησε… Επί μία ολόκληρη ώρα διάφοροι πήγαιναν και έρχονταν, άλλοι σαν να μην συμβαίνει τίποτα, άλλοι κοιτάζοντας προς το μέρος της μικρής Όλγας και βγάζοντας το κινητό τους από την τσέπη συνεχίζοντας. Ένας πλησίασε και τη σκούντηξε με το πόδι, λες και ήταν σακί, για να δει αν θα αντιδράσει… Σύμφωνα με μια κατάθεση, η εντολή που δόθηκε από τους ανθρώπους της εταιρείας, όταν ειδοποιήθηκαν, ήταν «κλειστείτε στην αποθήκη και μείνετε εκεί».

Τι να γράψεις για την περίπτωση του 8χρονου Άρθουρ στην Αγγλία, που πέθανε από τα βασανιστήρια που τον υπέβαλαν οι γονείς του; Στο βίντεο που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες φαίνεται αδυνατισμένος, να προσπαθεί να μαζέψει το πάπλωμα από το πάτωμα όπου τον έβαζαν να κοιμάται, ενώ φωνάζει με παράπονο ότι κανείς δεν τον αγαπάει… Η γιαγιά του καταγγέλλει ότι είχε ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες δεν έκαναν τίποτα.

Κι όμως, οφείλουμε, έστω και με «σφιγμένο» στομάχι, να γράψουμε και ακόμα περισσότερο οφείλουμε να δράσουμε. Γιατί εκτός από τα «τέρατα», που ποτέ δεν προέρχονταν αποκλειστικά από την κυρίαρχη τάξη, υπάρχει και η κοινωνία που τα γεννά. Και μια κοινωνία που γεννά τέτοια τέρατα, δεν μπορεί παρά να έχει σαπίσει, να θέλει ανατροπή. Το οφείλουμε στην Όλγα, στον Άρθουρ, σε όλα τα παιδιά του κόσμου και στο δικό μας μέλλον!