Η απεργία, τα βαρέλια και οι υδρορροές

Εξηγούμαστε εξαρχής για τον τίτλο. Τα βαρέλια έχουν πάτο. Οι υδρορροές συνεχίζουν αέναα το “ξέπλυμα” και ενίοτε καταλήγουν στην αποχέτευση. Ας δούμε τώρα τους παραλληλισμούς…
Τρί, Ιουν 8, 2021
Thumb_Politiki_Bareli_Ydroroes_2

Εδώ και μέρες, ενώ η μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη δίνεται σε κάθε χώρο δουλειάς και νεολαίας, διάφοροι περισπούδαστοι δημοσιολόγοι, τρολ του διαδικτύου όλων των αποχρώσεων και γνωστά “αρρωστάκια” της “πρώτης φοράς αριστερά” επιτίθενται ενορχηστρωμένα το ΠΑΜΕ.

Τη θέση των δεξιών τρολ και της “ομάδας αλήθειας” στη διαστρέβλωση των γεγονότων της προηγούμενης Πέμπτης στον Πειραιά και στην προσπάθεια να συκοφαντήσουν συνολικά το όπλο της απεργίας και τους αγώνες ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα, πήραν οι πιο “βαρβάτες” πένες. Ακούσαμε για “ψυχολογικά συμπλέγματα” του ΚΚΕ, για “κατάλοιπο της ιστορίας” κ.λπ. Η αλήθεια είναι ότι έχουν κουράσει και εν μέρει δικαιολογούνται. Δεκαετίες τώρα, ό,τι έχουν πιστέψει, ό,τι έχουν υπερασπιστεί, για ό,τι έχουν γράψει με ύφος πολλών καρδιναλίων έχει τσακιστεί από τη πραγματικότητα. Οπότε οι ψυχώσεις και οι φόβοι τους φανερώνονται σε σημείο που αυτογελοιοποιούνται. Δεν είναι απλό να υπερασπίζεσαι τον καπιταλισμό χωρίς καν να λες μπορεί να γίνει “ανθρώπινος”, έχει τις συνέπειες του...

Πάμε τώρα και στους υπερασπιστές του “ανθρώπινου”. Από εχθές το πρωί, με το που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να λένε στη τηλεόραση ότι το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη “έχει και θετικά, που θα τα ψηφίσουμε” (!), τα τρολ του στο διαδίκτυο ξεκίνησαν την επίθεση στο ΠΑΜΕ. Κάνει λέει αγώνες “χαμηλής έντασης” (ποιοι άλλοι τα λέγανε αυτά πριν λίγες μέρες;...) και δεν “μπουκάρει” στο γραφείο του Χατζηδάκη όπως έκανε με την κ. Αχτσίογλου. Αναρωτιόνταν “που είναι τώρα αυτοί οι συνδικαλιστές”; Το βράδυ όμως ήρθε η επίσημη “φωνή” του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει το στόχο της επίθεσης, “τιτιβίζοντας” τα παρακάτω:

Μάλλον ο Γ. Κυρίτσης έχει μία ανυπομονησία να βρεθεί γρήγορα ξανά στα βουλευτικά έδρανα από όπου ψήφιζε μνημόνια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι την έχει “σημαδέψει” την περιοχή του.

Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ τους έχει φάει η αγωνία για την επιτυχία της απεργίας. Τόσο που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σπείρουν την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία στο λαό. Τόσο σίγουρος για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου δεν πρέπει να είναι ούτε ο ΣΕΒ και ο Μητσοτάκης.

Ο αγώνας για να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα, όσο κι αν παλεύουν για το αντίθετο κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και εργοδοσία θα έχει τη σφραγίδα του λαού. Σε πείσμα όλων η απεργία θα πετύχει!