Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Παρ, Αυγ 27, 2021
panelladikes-08

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που περάσατε φέτος από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συγχαρητήρια, γιατί δεν σταματήσατε ποτέ να προσπαθείτε κόντρα στα απανωτά εμπόδια που συναντούσατε. Η κυβέρνηση έπαιξε κυριολεκτικά με την προστασία της υγείας σας και τα όνειρά σας. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας και λίγους μήνες πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφήνει εκτός ΑΕΙ πάνω από 40.000 υποψηφίους, θέτει σε κίνδυνο τους όρους λειτουργίας δεκάδων σχολών σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό και πρέπει να καταργηθεί εδω και τώρα, όπως και η Τράπεζα Θεμάτων, που αποδεδειγμένα πια έχουν κάνει το σχολείο χειρότερο.

Ακόμα κι αν δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, να αισθάνεστε δικαιωμένοι για τον αγώνα που δώσατε όλοι σας. Να θυμάστε πως η σημερινή μέρα σηματοδοτεί και επίσημα το τέλος μιας πολύ δύσκολης και ψυχοφθόρας διαδικασίας.

Η σημερινή μέρα, ταυτόχρονα, σηματοδοτεί και επίσημα μια νέα αρχή, όποια κι αν είναι αυτή. Όπου και αν βρεθείτε, κρατήστε στο μυαλό σας το πιο σημαντικό μάθημα από τη χρονιά που μόλις τελείωσε: Πως τη ζωή και τη μόρφωση, που μας αξίζει, δεν μας τα χαρίζει κανείς. Τα κατακτάμε τόσο με την προσπάθεια που κάνει ο καθένας μας, αλλά κυρίως με τη συλλογική, ασυμβίβαστη και ασταμάτητη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Σε αυτό τον αγώνα θα συναντηθούμε ξανά στα Πανεπιστήμια, τις Επαγγελματικές Σχολές, στα φροντιστήρια, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.

Καλή αρχή!