Φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη:Έρχεται, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουνίου στη Νέα Παραλία!

Τρί, Ιουν 22, 2021
Poster_Foit_Fest_2021_Α_DARKER_1

Το φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη στις 25-26 Ιούνη στη Νέα Παραλία, στο ύψος του Δημαρχείου είναι γεγονός! Με σύνθημα "Μη σταματάς να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!" θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή της νεολαίας, ένα μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για όλες τις νέες και όλους τους νέους της πόλης!

Άλλωστε, το φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι το μεγάλο ραντεβού των νέων ανθρώπων που βρέθηκαν από κοινού σε αγώνες, που έδωσαν μάχες μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, που βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για επιστροφή στα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα, για την μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη για τα πανεπιστήμια! Είναι το μεγάλο ραντεβού για όλους όσους ενώνουν τα κοινά όνειρα, οι προβληματισμοί για τους όρους σπουδών, δουλειάς, ζωής, όσους δεν "βολεύονται" σε μια κοινωνία που βασίζεται στο κέρδος, στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια κοινωνία που γεννά και συντηρεί τον ρατσισμό, τον φασισμό, την τοξικοεξάρτηση, τη γυναικεία ανισοτιμία!

Είναι "ραντεβού" για όλους και όλες που μπορεί να διατηρούν προβληματισμούς, να έχουν απορίες, να θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ!

Και τις δύο μέρες οι εκδηλώσεις του φοιτητικού φεστιβάλ ξεκινούν στις 20:00.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 25/6:

- 20:00 Workshop των Τομεακών Οργανώσεων Φιλοσοφικής, ΠΑΜΑΚ, ΝΟΠΕ με τίτλο "Ο ρόλος του πανεπιστημίου στην αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας: Το παράδειγμα των ανθρωπιστικών σχολών"

- 20:00 Επίδειξη Judo

- 21:00 Εκδήλωση με τίτλο "Η υγεία στο Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα" με βάση την ομώνυμη μπροσούρα της ΤΟ Υγείας της ΚΝΕ και ομιλητές τον Ηλία Κονδύλη, καθηγητή στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ & τον Δημήτρη Ταξίδη, γραμματέα της ΤΟ Υγείας της ΚΝΕ.

- 22:00 Έναρξη συναυλιών με τους: ADAMO, Φυγή, Friendzone & Βουκολική Διαταραχή.

Σάββατο 26/6:

- 20:00 Workshop των Τομεακών Οργανώσεων Πολυτεχνείου, Σχολής Θετικών Επιστημών, ΔΙΠΑΕ με τίτλο "Επιστήμη και έρευνα στο αστικό πανεπιστήμιο: υπάρχει διαφορετικός δρόμος;"

- 20:00 Επίδειξη σύγχρονου χορού

- 21:00 Εκδήλωση με τίτλο "Ζωή ελεύθερη και ολόκληρη όχι με δόσεις! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!"

- 22:00 Μουσικό αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία

- 22:30 Έναρξη συναυλιών με τους: Blue Sicks Tease, Πέλαγος & BAiLDSA