Διήμερο της ΚΝΕ στη Γερμανία:Επιστρέφει στις 10-11-12 Ιουνίου

Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος
Σάβ, Ιουν 4, 2022
Thumb_Politiki_Germania_Diimero_2022

Στον χώρο «Grünes Tal» (Im Grund 13, 99894) στη Friedrichroda, κοντά στην Ερφούρτη, θα διεξαχθεί από τις 10 μέχρι τις 12 Ιούνη το 12ο Διήμερο της ΚΝΕ στη Γερμανία, με σύνθημα «Ελπίδα η πάλη των λαών! Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για το σοσιαλισμό!».

Το Σάββατο 12 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Διημέρου, με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα ολοκληρωθούν με επίσκεψη στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, εκεί όπου οι Ναζί δολοφόνησαν τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας Ερνστ Τέλμαν και άλλους Γερμανούς κομμουνιστές, όπως επίσης περίπου 8.000 Σοβιετικούς στρατιώτες και άλλους αγωνιστές.Το Διήμερο ξεκίνησε το ταξίδι του τον Δεκέμβρη του 2009 στη χιονισμένη Τρίερ, στο σπίτι του Καρλ Μαρξ. Από τότε ταξίδεψε σε όλη τη Γερμανία, χρόνο με το χρόνο αναβαθμίστηκε και εξελίχθηκε σε μία διήμερη κατασκήνωση με πλούτο πολιτικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έγινε έτσι σημείο συνάντησης για εκατοντάδες νέους μετανάστες. Κάθε χρόνο αποτελεί σημαντικό σταθμό της πλούσιας δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για όλα τα προβλήματα και τις ανησυχίες των μεταναστών.

«Απευθυνόμαστε σε εσένα που αναγκάστηκες να φύγεις από την Ελλάδα ώστε να καταφέρεις να σπουδάσεις, να δουλέψεις, να φτιάξεις οικογένεια. Το ξέρεις ήδη, το βιώνεις στο πετσί σου: «Γη της επαγγελίας» στον καπιταλισμό δεν υπάρχει. Η εργοδοτική εκμετάλλευση, η αδικία, η ανασφάλεια για το μέλλον δεν έχουν σύνορα και εθνικότητα. Οι “λίγοι” σε κάθε χώρα, οι καπιταλιστές της, ξεζουμίζουν τους “πολλούς”, τους εργαζόμενους και τους λαούς. Τώρα πληρώνουμε το βαρύ λογαριασμό για έναν ακόμα άδικο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Γερμανία στο κάλεσμά τους για συμμετοχή στο Διήμερο, το οποίο φτάνει αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες νέους μετανάστες.

Από την επίσκεψη της ΚΝΕ στο Μπούχενβαλντ το 2019
Από την επίσκεψη της ΚΝΕ στο Μπούχενβαλντ το 2019

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Διημέρου

Παρασκευή 10 Ιουνίου

17:00 Άφιξη στο χώρο της κατασκήνωσης

20:00 Γλέντι με φαγητό, μουσική και χορό

Σάββατο 11 Ιουνίου

08:00 Πρωινό και ελεύθερος χρόνος

12:00 Βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής κειμένων του Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή».

13:30 Μεσημεριανό

15:30 Αθλητικές και άλλες δραστηριότητες

20:00 Κεντρική πολιτική εκδήλωση με ομιλητή το Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Αμπατιέλο.

22:00 Γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό

Κυριακή 12 Ιουνίου

08:00 Πρωινό

10:00 Αναχώρηση

11:00 Επίσκεψη στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ.

Στον χώρο του Διημέρου θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής και έκθεση αφιερωμένη στα 80 χρόνια του ΕΛΑΣ. Επίσης, θα υπάρχει χώρος δραστηριοτήτων για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

Δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο e-mail: diimero.germania@gmail.com