Επιστημονικά κριτήρια...

Παρ, Ιαν 1, 2021

«Κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία, στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα».

Η δήλωση ανήκει στον γνωστό και μη εξαιρετέο Άδωνι Γεωργιάδη και αποτελεί μια ακόμα παραδοχή αυτού που έχουν πάρει χαμπάρι πλέον και οι πέτρες σε αυτή τη χώρα: ότι τα κριτήρια με βάση τα οποία παίρνει τις αποφάσεις της η κυβέρνηση είναι πολιτικά και όχι επιστημονικά. Τους επιστήμονες τους έχει για «φερετζέ», τους χρησιμοποιεί και τους επικαλείται για να παρουσιάσει την εγκληματική πολιτική της ως αδιαμφισβήτητη, για να λέει «μην διαμαρτύρεστε, εμείς κάνουμε ό,τι μας λένε οι ειδικοί». Όταν οι εισηγήσεις των ειδικών δεν συμφωνούν με τις προτεραιότητές της, πάνε με συνοπτικές διαδικασίες στο καλάθι των αχρήστων.

 

ΥΓ: Λίγες μέρες μετά τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου η κυβέρνηση, πάλι με πολιτικά κριτήρια και χωρίς να υπάρχει καμία σχετική επιστημονική εισήγηση, απαγόρευσε τις συμβολικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τυχαίο θα είναι...