Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Εμβολιαστικά κέντρα και μαζικά τεστ σε Πανεπιστήμια και σχολεία εδώ και τώρα!

Πέμ, Αυγ 26, 2021
4281055

Τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων και σταθμών διενέργειας μαζικών, δωρεάν, επαναλαμβανόμενων rapid test στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία, ζητά η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, που εκδόθηκε μετά τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την πανδημία.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, για τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά και δωρεάν τα δύο self tests τη βδομάδα (ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί), ενώ για τους φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα είναι υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου ή PCR τεστ τη βδομάδα αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του φοιτητή.

Αναλυτικά η ανακοίνση της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, την ίδια στιγμή που προωθεί μια σειρά αντιεκπαιδευτικών νόμων, που αφήνει 30.000 μαθητές εκτός Πανεπιστημίων, που δίνει 30 εκατ. ευρώ για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιμένει να φορτώνει την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας στο λαό και τη νέα γενιά αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και φοιτητών.

Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού και κερδοφορίας των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων!

Δεν χωρά καμία καθυστέρηση και εφησυχασμός!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και φοιτητών για:

  • Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων και σταθμών διενέργειας μαζικών δωρεάν επαναλαμβανόμενων rapid test μέσα στα Πανεπιστήμια και αντίστοιχα κέντρα με ευθύνη του ΕΟΔΥ στα σχολεία. Δωρεάν rapid test και μέσα ατομικής προστασίας για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές και μαθητές με κρατική ευθύνη.

  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  • Να υπάρξει άμεσα σχέδιο για την κάλυψη των μεγάλων μορφωτικών κενών της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

  • Δημιουργία και στελέχωση ιατρείων των πανεπιστημίων και των σχολείων με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές για τη διαχείριση κρουσμάτων, την ιατρική καθοδήγηση και την παρακολούθηση με φαρμακευτική αγωγή.

  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των Πανεπιστημίων και των σχολείων. Να καλυφθούν τα κενά σε υποδομές, αίθουσες, αναλώσιμα, καθηγητές. Αξιοποίηση επιπλέον χώρων, αμφιθεάτρων, συνεδριακών κέντρων για την αραίωση φοιτητών και μαθητών».