ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Εισαγγελία και αστυνομία ζητούν τα ονόματα των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ!

Τετ, Ιουν 9, 2021
Thumb_Foitites_Apth_Onomata_Proedron

Με το έγγραφο το οποίο αποκαλύπτουμε, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Ν. Παπαϊωάννου, ζητά από τους προέδρους των τμημάτων του Ιδρύματος τα ονόματα των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων, όπως προέκυψαν από τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές.

Όπως ο ίδιος ο Πρύτανης αναφέρει, το αίτημά του διατυπώνεται μετά από σχετικό έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας!

Μάλιστα το έγγραφο χαρακτηρίζεται ως “εξαιρετικά επείγον” και δίνεται διορία μέχρι τις 11 Ιουνίου!

Αυτή η απαράδεκτη εξέλιξη προστίθεται στα χθεσινά γεγονότα στο ΑΠΘ, με την αστυνομία να αποκλείει εισόδους και να πραγματοποιεί αναίτιους ελέγχους στις τσάντες των φοιτητών. Αποδεικνύει την επιδίωξη της κυβέρνησης να αξιοποιήσει γεγονότα άσχετα με τους φοιτητικούς συλλόγους και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, όπως τα περιβόητα “κορονοπάρτυ”, για να επιβάλει ξανά κλίμα αστυνομοκρατίας και να προωθήσει τις γνωστές επιδιώξεις της.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση, Πρυνατεία και αρμόδιοι φορείς δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου, ανάγοντάς τα όλα στην “ατομική ευθύνη”.

Χρήσιμο “λαγό” σε αυτή την προσπάθεια βρήκε για μία ακόμα φορά τον Πρύτανη του ΑΠΘ, τον ίδιο άνθρωπο που λίγους μήνες πριν καλούσε τα ΜΑΤ να καταστείλουν τους φοιτητές που διεκδικούσαν να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των φοιτητών δεν κρύβονται. Τους ξέρουν οι συμφοιτητές τους, άπαντες μέσα στο πανεπιστήμιο. Τους ξέρει το εκπαιδευτικό προσωπικό, που μαζί προσπάθησαν να οργανώσουν δια ζώσης μαθήματα. Τους ξέρουν οι εργαζόμενοι της λέσχης, που μαζί έδωσαν αγώνα για τα δικαιώματά τους. Τους ξέρουν ακόμα η Πρυτανεία και οι δυνάμεις καταστολής που συχνά-πυκνά καλεί μέσα στο πανεπιστήμιο και τρώνε μαζί τα μούτρα τους πιστεύοντας ότι θα τους τρομοκρατήσουν.

Η τρομοκρατία τους δεν πρέπει να περάσει! Αύριο οι φοιτητές θα δώσουν απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία!

 

UPDATE: Μετα την άμεση αντίδραση των φοιτητικων συλλόγων, η Πρυτανεία του ΑΠΘ αναγκάστηκε να πάρει πίσω το απαράδεκτο έγγραφο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε κινητοποίηση στις 7:30μμ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.