49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή:«Είναι που ονερεύεται πως φεύγει για ταξίδια» - Αφιέρωμα του Οδυσσέα Ιωάννου

Τετ, Αυγ 23, 2023
ioannou

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ιωάννου, με τίτλο: «Είναι που ονερεύεται πως φεύγει για ταξίδια».

Αφού ακόμα ...«κρυβόμαστε στη μουσική να βρούμε τη γενιά μας», τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι σίγουρο ότι θα ταξιδέψουν σε μία πολύπλευρη και δημιουργική πορεία δεκαετιών τους θεατές.

Ενα αφιέρωμα στον Οδ. Ιωάννου, που μας έμαθε να αγαπάμε το ραδιόφωνο, που ως στιχουργός συνεχίζει και αφήνει το ξεχωριστό στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι έχοντας στη διαδρομή του σπουδαίες συνεργασίες...

Στίχους τού πρότεινε να ξεκινήσει να γράφει ο Διονύσης Τσακνής, το 1992. Το 1999 ήταν η πρώτη μεγάλη στιγμή της καριέρας του, όταν ο Θάνος Μικρούτσικος του πρότεινε να κάνει ολόκληρο δίσκο, τη «Θάλασσα στη Σκάλα», με κάτι τραγούδια που του είχε δώσει όταν ήταν 25 ετών. Ουσιαστικά, τότε μπήκε στη δισκογραφία και είχε την τύχη, όπως έχει αναφέρει συχνά και ο ίδιος, να πέσει πάνω στον Θ. Μικρούτσικο και τον Β. Παπακωνσταντίνου, που του συμπεριφέρθηκαν με ισοτιμία και γενναιοδωρία.

Εκτοτε, έχει συνεργαστεί ως στιχουργός με τους Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Δημήτρη Μητροπάνο, Σωκράτη Μάλαμα, Μίλτο Πασχαλίδη, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιώργο Ανδρέου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Χρήστο Θηβαίο, Μίνωα Μάτσα, Θέμη Καραμουρατίδη, Γιώτα Νέγκα και τόσους άλλους.

Επιμέλεια αφιερώματος: Οδυσσέας Ιωάννου.

Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Συμμετέχουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης.