Είναι και αυτά «fake news», κύριε Πρέσβη;

Τετ, Δεκ 15, 2021
paiat-panteio

Την περασμένη Παρασκευή, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, βρέθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να εγκαινιάσει έναν ακόμα μηχανισμό προπαγάνδας της Πρεσβείας των ΗΠΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι θα καταπολεμά την «παραπληροφόρηση» και τα «fake news». Έτσι βαφτίζονται τα επιχειρήματα των ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων (πχ Ρωσία), αλλά και οποιαδήποτε είδηση βλάπτει την «εικόνα» των ΗΠΑ, κάθε άποψη που πάει κόντρα στους δολοφονικούς σχεδιασμούς τους και στην όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Επειδή, όμως, αρκετές δυσάρεστες ειδήσεις φτάνουν το τελευταίο διάστημα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα θέλαμε να θέσουμε τρεις από αυτές υπόψη του κ. Πρέσβη και των ανθρώπων του στα ελληνικά πανεπιστήμια:

Συγκεκριμένα:

  • Σύμφωνα με στοιχεία από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, μεταξύ Απριλίου 2020 και Απριλίου 2021, η χώρα μέτρησε 100.306 θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, που ισοδυναμεί με αύξηση 28,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (78.056 θάνατοι). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ξεπερνιέται το «φράγμα» των 100.000 θανάτων μέσα σε διάστημα ενός έτους.
  • Δέκα δάσκαλοι στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ κυλίστηκαν στην αρένα ενός γηπέδου για να μαζέψουν όσα δολάρια μπορούσαν από μια δωρεά 5.000 δολαρίων για τις ανάγκες των σχολείων τους. Η συγκεκριμένη δήθεν «φιλανθρωπική», εξευτελιστική δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Δεκέμβρη στο ημίχρονο ενός αγώνα χόκεϊ με χρήματα που «δώρισε» η εταιρεία στεγαστικών δανείων «CU Mortgage Direct» και είχε τίτλο «Dash for Cash», που μεταφράζεται σε «Άρπαξε το χρήμα». Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο, αλλά το αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη, καθώς μπορεί να πρόκειται για ηθοποιούς που θέλουν να πλήξουν το κύρος του εκπαιδευτικού συστήματος των ΗΠΑ.
New media content
  • Τουλάχιστον 88 νεκρούς προκάλεσαν οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν το Σαββατοκύριακο το Κεντάκι, το Ιλινόι, το Τένεσι και το Άρκανσο. Παρόλο που οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν μέρες πριν για το φαινόμενο, τελικά αυτό εξαφάνισε από τον χάρτη τουλάχιστον δύο κωμοπόλεις, ενώ ο κρατικός μηχανισμός έλαμψε διά της απουσίας του στην οργάνωση της πρόληψης. Ακολουθεί και μια φωτογραφία που δείχνει τι άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος σε περιοχή του Κεντάκι, εκτός, βέβαια, και αν η φωτογραφία τραβήχτηκε σε κάποιο κινηματογραφικό στούντιο στη Σιβηρία, οι ανεμοστρόβιλοι δεν υπήρξαν ποτέ και έτσι εξηγείται και η άρνηση μεγαλοεργοδοτών, όπως της Amazon, να επιτρέψουν σε εργαζόμενους ακόμα και να φύγουν εγκαίρως από τους χώρους δουλειάς, για να μη σταματήσει ούτε λεπτό η παραγωγή και χαθούν κέρδη.
ZHYINGQN4AGPDRWAKEIMV3MM4Q

Κύριε Πρέσβη, παρακαλούμε να «αποφανθείτε» αν οι παραπάνω ειδήσεις είναι αληθινές ή «fake news» και να μας ενημερώσετε, προκειμένου να μην πέφτουμε και εμείς θύματα «παραπληροφόρησης»…