«Διευκόλυνση για κάποιους»…

Παρ, Απρ 2, 2021

«Μπορείς να δουλεύεις τη μια περίοδο 10 ώρες και μια άλλη 6 ώρες ή να παίρνεις ρεπό. Αυτό μπορεί να είναι και διευκόλυνση για κάποιους». Αυτό είπε σχετικά με τις «ανατροπές του αιώνα» που πρόκειται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ο Υπουργός Εργασίας. Κ. Χατζηδάκης.

Και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Η κατάργηση της έξτρα αμοιβής για τις υπερωρίες και η απόλυτη ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου, σίγουρα αποτελούν διευκόλυνση για κάποιους: μόνο που αυτοί οι «κάποιοι» είναι αποκλειστικά τα αφεντικά! Αυτοί είναι που θα δουν τα κέρδη τους να αυξάνονται, αφού θα μπορούν πλέον, χωρίς περιορισμό, να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους όποτε και για όσο θέλουν. Οι εργαζόμενοι, αντίθετα θα δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο να οργανώσουν τη ζωή τους, να αξιοποιήσουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους, αφού τη μια θα δουλεύουν ήλιο με ήλιο για πενταροδεκάρες και την άλλη θα κάθονται και θα κοιτάζουν το ταβάνι. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μεγάλη μάχη!

 

ΥΓ: Θα περίμενε κανείς η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας να έχει ανέβει στα κεραμίδια όταν ετοιμάζεται ένα τέτοιο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα. Όχι όμως η ξεπουλημένη γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ… Αυτοί συνεχίζουν αμέριμνοι να ξεκοκαλίζουν τα διάφορα προγράμματα, ενώ παζαρεύουν με τον Υπουργό τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Ευτυχώς που στην Ελλάδα υπάρχει το ΠΑΜΕ…