Το μπούμερανγκ που σου γυρνάει στο κεφάλι

Τετ, Ιουν 16, 2021
Thumb_Politiki_Boomerang

Δεν είναι καλή βδομάδα να είσαι φερέφωνο της κυβέρνησης. Δεν είναι καθόλου καλή βδομάδα να προπαγανδίζεις υπέρ του νομοσχεδίου Χατζηδάκη και κατά των απεργών. Το φυσάνε και δεν κρυώνει το κάζο που πάθανε τα αστικά ΜΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά με τους δεκάδες επιβάτες των πλοίων να τάσσονται συντριπτικά υπέρ των απεργών και να στηρίζουν τον αγώνα τους.

Μετά και την δικαστική απόφαση που έβγαζε παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων, τα τηλεοπτικά συνεργεία έσπευσαν με τα μικρόφωνα ανά χείρας με την ελπίδα να πάρουν δηλώσεις από "αγανακτισμένους" επιβάτες που θα ήθελαν να ταξιδέψουν. Στις ζωντανές συνδέσεις, όμως, η μία σφαλιάρα έπεφτε πίσω από την άλλη. Τι κι αν προσπαθούσαν να βρουν μία δήλωση κατά των απεργών, τι κι αν κυνηγούσαν με αγωνία πρόθυμους να συκοφαντήσουν τον αγώνα των ναυτεργατών. Μάταια. Οι επιβάτες “κέρναγαν” τα κανάλια τη μία πίκρα πίσω από την άλλη και ακύρωσαν στην πράξη την προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού που προσπάθησαν να στήσουν.

«Είμαστε μαζί τους»«μπράβο, είναι μάγκες»«το νομοσχέδιο είναι σφαγείο» είναι μερικά μόνο από τα σχόλια των επιβατών που προκάλεσαν μίνι εγκεφαλικά στα τηλεοπτικά πλατό. Μόνο κάτι αμήχανα αγκομαχητά κατάφεραν να προφέρουν ως αντίλογο και προσπαθούσαν με αγωνία να κόψουν τις δηλώσεις. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι επικίνδυνο άθλημα και καμιά φορά μπορεί να σου γυρίσει μπούμπερανγκ και μάλιστα στο δόξα πατρί. Ας το έχουν υπόψη τους για την επόμενη φορά που θα θελήσουν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα.

Ακόμα και από τα σημερινά γεγονότα στο λιμάνι μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη έχει ήδη καταδικαστεί μαζικά στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, έχει ήδη πεταχτεί στα σκουπίδια πριν καν ψηφιστεί.

Οι ελπιδοφόρες απεργιακές μάχες, οι μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, παρά τη λυσσασμένη προσπάθεια κυβέρνησης, εργοδοσίας, εργοδοτικού συνδικαλισμού και ΜΜΕ για το αντίθετο, αποτελούν παρακαταθήκη ότι αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.