Στις βουλευτικές εκλογές οι φοιτητές ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε: ΤΩΡΑ ΚΚΕ!

Δευ, Μαΐ 15, 2023
Thumb_Politiki_Foitites_Psifizoume_Opos_Agonizomaste

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα μέλη της ΚΝΕ σε όλες τις σχολές της χώρας, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές, δίνουν με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση τη μάχη για να αναδειχθεί η Πανσπουδαστική 1η δύναμη ξανά! Αποτέλεσμα που μπορεί να δώσει ανάσα και αισιοδοξία στους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για το αποτέλεσμα της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης της νεολαίας με τα κόμματα που «μαυρίζουν» το παρόν και το μέλλον της, εκείνη των βουλευτικών εκλογών.

Στις 21 Μαΐου οι φοιτητές όλης της χώρας έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε το δικό μας ανατρεπτικό μήνυμα. Να ψηφίσουμε με βάση το τι αισθανθήκαμε, τι βιώσαμε και τι διεκδικήσαμε όλο αυτό το διάστημα. Προσπερνώντας εκβιασμούς και πιέσεις, να ενισχύσουμε τη δύναμή μας, το ΚΚΕ.

Όλοι εμείς

Εκφράσαμε την οργή μας για όσα βιώνουμε στις σπουδές και τη ζωή μας. Δεν αφήσαμε να βρουν τόπο οι προσπάθειες της κυβερνητικής παράταξης στα Πανεπιστήμια, της ΔΑΠ, να στήσει εκλογές νοθείας, φυτεύοντας κομματικά στελέχη στους συλλόγους μας. Δεν επιτρέψαμε να αλλοιωθεί το μήνυμα των φοιτητών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που κάναμε ξεκάθαρο ότι και η επόμενη κυβέρνηση –όποια κι αν είναι- θα μας βρει μπροστά της. Να κάνουμε ξανά επιλογή αγώνα, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Δεν σιωπήσαμε μπροστά στο έγκλημα στα Τέμπη. Κάναμε την οργή μας αγώνα για να νικήσει η αλήθεια. Πλημμυρίσαμε τους δρόμους φωνάζοντας δυνατά «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Τώρα έχουμε την ευκαιρία να τιμωρήσουμε αποφασιστικά όσους μετράνε τις ζωές μας ως κόστος, όσους θυσιάζουν τις ανάγκες μας για τα κέρδη των λίγων. Με τις εμβληματικές κινητοποιήσεις γράψαμε τις δικές μας σελίδες στην ιστορία του λαού μας, πήγαμε κόντρα σε όσους μάς καλούσαν να σωπάσουμε για να ξεπλύνουν την «αμαρτωλή» πολιτική τους. Είναι οι ίδιοι που σήμερα προσδοκούν ότι στις εκλογές θα μας κάνουν συνένοχους στο έγκλημα, ότι με την ψήφο μας θα τους δώσουμε άλλοθι. Αυτή τη φορά μπορούμε και πρέπει να τους διαψεύσουμε.

Ενωμένοι, μέσα από τους συλλόγους μας, παλέψαμε κόντρα στα σχέδια υποβάθμισης των σπουδών μας. Με τον αγώνα μας καταφέραμε αυτό που για πολλούς φάνταζε αδύνατο, να κάνουμε τους νόμους τους «κουρελόχαρτα». Δεν αφήσαμε να «πατήσει πόδι» η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές μας, βάλαμε εμπόδια στο παραπέρα τσάκισμα των πτυχίων μας, μπλοκάραμε συγχωνεύσεις τμημάτων, δεν αφήσαμε να περάσει η επίθεση στα επαγγελματικά μας δικαιώματα.  Δε συμβιβαστήκαμε με την υποχρηματόδοτηση των σχολών μας, τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές, δεν λυγίσαμε μπροστά στην καταστολή και τις πιέσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης, αλλά βγήκαμε δυναμικά μπροστά για να τους αναγκάσουμε να μας ακούσουν. Συνειδητοποιήσαμε ότι ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί, ενισχύοντας τον κοινό βηματισμό των συλλόγων μας, αντλώντας δύναμη ο ένας από τον άλλο, κάνοντας την κυβέρνηση και τα κόμματα που αποφασίζουν για τις σπουδές και τις ζωές μας, να μας υπολογίζουν. Στις βουλευτικές εκλογές έχουμε τη δυνατότητα, με την ψήφο μας, να κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα είναι ξανά «μόνοι τους και όλοι μας».

Κάναμε πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό». Νιώθουμε να μας πνίγει το άδικο βλέποντας λαϊκές οικογένειες να ξεσπιτώνονται, νιώσαμε δικαιωμένοι από τον αγώνα του εργατικού κινήματος που μπλόκαρε πλειστηριασμούς. Σταθήκαμε δίπλα σε κάθε συμφοιτητή μας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του. Μπορούμε να βαδίσουμε και την επόμενη μέρα μαζί με το ΚΚΕ, τα μέλη του και τους βουλευτές του, που υπερασπίζονται στην πράξη, μέσα από την οργάνωση της πάλης, την κατάθεση νόμων και τροπολογιών για να ανακουφιστούν οι λαϊκές οικογένειες, το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας να ζήσει καλύτερα, κόντρα στα κόμματα που ψηφίζουν και εφαρμόζουν άδικους νόμους.

Σε όλες τις «μεγάλες» στιγμές που ζήσαμε, πιστέψαμε στη δύναμή μας

Οι χιλιάδες φοιτητές που εμπνεύστηκαν από το θάρρος, την ανιδιοτέλεια, την τιμιότητα, τη συμφωνία λόγων και έργων, που εμπιστεύτηκαν τα μέλη της ΚΝΕ για να παλέψουν από κοινού, που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής με όλους τους τρόπους, μπορούν στις εκλογές να ψηφίσουν όπως αγωνίστηκαν. Με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και όχι τον καλύτερο «διαχειριστή» της βαρβαρότητας.

Γιατί στις εκλογές μπορούμε να επιλέξουμε ποιους συμμάχους θα έχουμε την επόμενη μέρα. Ποιοι θα σταθούν πλάι μας στους νέους αγώνες που θα οργανώσουμε. Γιατί σε όλες τις μάχες που έδωσαν οι φοιτητές, το ΚΚΕ ήταν εκεί με όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη βουλή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ έγιναν η φωνή μας, μετέφεραν τα αιτήματά μας, υπερασπίστηκαν το δίκιο μας όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα είτε ψήφιζαν αντι-εκπαιδευτικούς νόμους είτε απείχαν από ψηφοφορίες για να κρύψουν τη συμφωνία τους, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο-πλαίσιο.  

Γιατί, την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν τους νέους απλούς παρατηρητές όσων αποφασίζονται για τη ζωή τους, στο περιθώριο, το ΚΚΕ τους καλεί να βαδίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα, να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές της ζωής τους.

Όλους αυτούς, που είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική και επιδιώκουν να αποσπάσουν τη συναίνεση της νεολαίας, η επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να τους βρει πιο αδύνατους και το φοιτητικό κίνημα πιο ισχυρό, με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ!