Επιστολή στρατευμένων από το Διδυμότειχο:Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Όχι στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Τετ, Νοε 17, 2021
Thumb_Politiki_Fantaroi_Stefania_Polytexneio

48 χρόνια από τον ξεσηκωμό του πολυτεχνείου τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα:

"Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία", "Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ".

Χαιρετίζουμε το πλήθος κόσμου που συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου. Η κατάθεση στεφάνου από τους στρατιώτες στο Πολυτεχνείο, μας συγκίνησε και μας γέμισε περηφάνια.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στρατιώτες, να εμπνευστούν από τα συνθήματα του Πολυτεχνείου “Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ" για να δυναμώσει ο αγώνας για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, να καταργηθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ (MDCA), να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ, να πούνε όχι στη βία και το ανελέητο κυνήγι ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες, να αγωνιστούν και αυτοί για σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, για το δίκιο του λαού, να συμμετέχουν στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Την ίδια στιγμή που ο λαός πεινάει, που οι οικογένειες μας καλούνται, εκτός από τα υπόλοιπα βάρη που έχουν, να μας στηρίξουν οικονομικά, την ίδια στιγμή που η Πανδημία κυριολεκτικά θερίζει, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα περί ατομικής ευθύνης χωρίς να παίρνει μέτρα για την υγεία του λαού, και το δημόσιο σύστημα υγείας. Χωρίς να ξοδεύει ούτε μια δεκάρα για τις ζωές μας, ξοδεύει, με περίσσιο θράσος, εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ. Οι στρατιώτες στον Έβρο γνωρίζουμε τι αφήνει πίσω του το ΝΑΤΟ, συντρίμμια, πρόσφυγες και κατεστραμμένες ζωές.

Σε όλα αυτά μας καλούν να γίνουμε όχι μόνο θεατές, αλλά και να συμμετέχουμε ενεργά, ειδικά τώρα που η Αλεξανδρούπολη θα παίξει τόσο στρατηγικό ρόλο έπειτα από τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία (MDCA). Αντί να μεριμνούμε για την άμυνα της χώρας, θα πρέπει να υπηρετούμε την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πώς διασφαλίζεται η άμυνα της χώρας μας όταν χρησιμοποιείται για να περικυκλωθεί η Ρωσία; Πώς διασφαλίζεται όταν η χώρα μέλος του και άρα σύμμαχος μας Τουρκία γίνεται όλο και πιο απειλητική; Πώς βοήθησε το ΝΑΤΟ όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο;

Ο δρόμος για κοινωνική ευημερία, για ζωή με δικαιώματα, για υγεία, παιδεία και ειρήνη δεν περνά μέσα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι μέσα στον καπιταλισμό, αλλά στον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου και βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του.

Όμως αν μπορεί να μας διδάξει κάτι ο ξεσηκωμός του πολυτεχνείου είναι πως οι αγώνες του λαού μπορούν να αλλάξουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις υπέρ του. Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Είτε μιλάμε για την πτώση της δικτατορίας το 1974, είτε μιλάμε για τους αγώνες των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και δουλειά με δικαιώματα, όπως πρόσφατα είδαμε, και μέσα στα στρατόπεδα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της e-food και της COSCO.

Ο λαός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα. Ο καπιταλισμός, όποια μορφή και να έχει, δεν είναι ανίκητος. Η θέση των στρατιωτών είναι με τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, των αδερφών και των γονιών τους.

Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του θανάτου!

Ο λαός έχει τη δύναμη να νικήσει και θα τα καταφέρει!

Ζητώ το Πολυτεχνείο!

Στρατιώτες από το Διδυμότειχο