Οι φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους στην αυριανή απεργία!

Όλοι όσοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων για μήνες, κόντρα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή απεργία με τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Στην Αθήνα, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 στα Προπύλαια, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Τετ, Ιουν 9, 2021
Thumb_Politiki_Foitites_Enonoume_Fones_Ergazomenous

Συμμετέχουν γιατί το νομοσχέδιο ναρκοθετεί το μέλλον τους, αφορά τους όρους με τους οποίους θα δουλεύουν για ολόκληρη τη ζωή τους!

Τα μέτρα που σχεδιάζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση αφορούν πρώτα και κύρια τους νέους εργαζόμενους, τους μελλοντικούς απόφοιτους των πανεπιστημίων. Στην εργασιακή ζούγκλα που έχει ήδη διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων προστίθενται ακόμα περισσότερα μέτρα που εντείνουν την εκμετάλλευση, κάνουν την καθημερινότητα πιο δύσκολη, βάζουν εμπόδια στον συλλογικό αγώνα.

Αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, η γενιά μας δε θα γνωρίσει ποτέ εργασιακά δικαιώματα που είχαν κερδίσει με τους αγώνες τους προηγούμενες γενιές εργαζομένων. Τον 21ο αιώνα θα ζούμε χειρότερα από τους γονείς μας, ενώ οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που ξεδιπλώνονται μπροστά μας είναι τεράστιες.

Οι εργαζόμενοι φοιτητές έχουν έναν παραπάνω λόγο να παλέψουν μαζί με τα σωματεία τους και τους φοιτητικούς συλλόγους. Η κυβέρνηση τούς αφήνει μόνο μία «επιλογή»: Να σταματήσουν να είναι φοιτητές προκειμένου να είναι εργαζόμενοι!

 

Συμμετέχουν γιατί έχουν πείρα: Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε!

Οι φοιτητές με τους αγώνες τους όλο το προηγούμενο διάστημα φόβισαν την κυβέρνηση, απέδειξαν ότι και υπολογίζουν τους αγώνες και «μετράνε» τις αντιδράσεις.

Με τα μαζικά φοιτητικά συλλαλητήρια έσπασαν την τρομοκρατία που ήθελαν να επιβάλουν, στραπατσάρισαν τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης. Έκαναν γνωστό σε όλη την κοινωνία ότι «θέλουν να γίνουν φοιτητές ξανά», ότι η πολιτική της κυβέρνησης υποβαθμίζει τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Ύψωσαν ένα μεγάλο τείχος απέναντι στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα, εμπόδισαν την εφαρμογή του νόμου που στοχεύει στην κλιμάκωση της καταστολής. Με το ίδιο πείσμα αγωνίζονται και τώρα, δίπλα στα εργατικά σωματεία, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη ζωή.

 

Συμμετέχουν γιατί δεν θα αφήσουν κανέναν να μιλάει εκ μέρους των φοιτητών και συνολικά της νεολαίας

Είναι πρόκληση να παρουσιάζει η κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο είναι φιλεργατικό, ότι ευνοεί τη νεολαία. Από την άλλη, είναι εξοργιστικό να βλέπει κανείς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία στους χώρους δουλειάς, αλλά και στον δημόσιο διάλογο, να υπονομεύουν την επιτυχία της απεργίας και να καλλιεργούν τη λογική ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα.

Από κοινού προσπαθούν να μας πείσουν να μείνουμε στο περιθώριο, θεατές στις ζωές μας. Εμείς όμως θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές. Δεν δίνουμε «λευκή επιταγή» σε κανέναν να μιλάει εκ μέρους μας!

 

Συμμετέχουν για να κάνουν τον φόβο τους πραγματικότητα

Αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις τρέμουν τον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα. Οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την επίθεση που ξεδιπλώνεται στα σωματεία, με την υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία, οι φοιτητές με την ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων με την προαναγγελία των «ενιαίων ψηφοδελτίων».  Αυτοί που προσπαθούν να πείσουν ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα προσπαθούν να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αγωνιζόμαστε. Αλλά οι φοιτητές «δεν τσιμπάνε».

 

Συμμετέχουν για να τους κόψουν την όρεξη

Η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που θα υπονομεύσει ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα, τους όρους σπουδών. Από την άλλη οι βιομήχανοι, ο ΣΕΒ, κάνουν προτάσεις στην κυβέρνηση για ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Την Πέμπτη, λοιπόν, οι φοιτητές στέλνουν μήνυμα αντεπίθεσης μαζί με τους εργαζόμενους:

Ως εδώ! Πάρτε το πίσω!