«Ο “Οδηγητής”… με τη νέα έκδοσή του υπόσχεται ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε πραγματικά να γίνει ο οδηγητής της νεολαίας για νέους αγώνες και νέες καταχτήσεις»

Σάβ, Μαΐ 1, 2021
Thumb_Politiki_Odigitis_Me_Ti_Nea_Tou_Ekdosi

Αυτό έγραφε το χαιρετιστήριο της Σύνταξης, στο 1ο φύλλο της νόμιμης έκδοσης στις 18 Σεπτέμβρη 1974. Αυτή η «υπόσχεση» μας παρακινεί ώστε να ανεβάσουμε πιο ψηλά τον πήχη στην αξιοποίηση και διακίνηση του περιοδικού μας στους νέους εργαζόμενους, στους σπουδαστές σε σχολές μαθητείας και κατάρτισης. Αυτή η «υπόσχεση» συνεχίζει να εκπληρώνεται:

Γιατί ο «Οδηγητής», ήταν εκεί, στο πλευρό των νέων υγειονομικών. Οι οργανώσεις Υγείας της ΚΝΕ στην Αττική εξάντλησαν το «πλάνο» τους τρεις συνεχόμενους μήνες, «έβαλαν» το περιοδικό της ΚΝΕ εκεί που δίνεται η μάχη για τη ζωή. Στις σελίδες του αποτυπώθηκε η ηρωική τους προσπάθεια να «κρατάνε» το χέρι των ασθενών τους και ταυτόχρονα να διεκδικούν τις ανάγκες τους κόντρα στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Γιατί ο «Οδηγητής» ήταν εκεί, στις «πιάτσες» των ντελιβεράδων, που παρότι «πρωταγωνιστούν» σε διαφημιστικά spot κυβέρνησης και εταιριών, τα αιτήματα και οι ανάγκες τους παρέμειναν θαμμένα. Για αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσαν συνέντευξη στον «Οδηγητή». Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στον επισιτισμό γεμίσανε τις «πιάτσες» με την φωνή των συναδέλφων τους, κάνοντας αφίσα τη συνέντευξη. Διακίνησαν πλατιά το συγκεκριμένο τεύχος.

Γιατί ο «Οδηγητής» ήταν εκεί, στα σπίτια όσων τηλε-εργάζονται. Έδωσε δύναμη «ενώνοντας» τις φωνές όσων «έκλεισαν» τα laptop, απεργώντας στις 26 του Νοέμβρη μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι προτάσεις του για ταινίες και βιβλία ήταν «ανάσα» ποιοτικού ελεύθερου χρόνου που τόσο έχουν ανάγκη. Βοήθησαν στη δημιουργία «εικόνων» έξω από το μόνιμα κουραστικό και άχαρο περιβάλλον της τηλεργασίας.

Γιατί ο «Οδηγητής» ήταν εκεί, στις μάχες που δίνουν οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ απέναντι στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, απέναντι στην απλήρωτη εδώ και καιρό πρακτική άσκηση. Η μαχητικότητα και η πρωτοβουλία που έδειξαν νέοι άνθρωποι, κάποιοι από αυτούς «πρώτη» φορά στον αγώνα, «έγραψαν» τη σελίδα που υπάρχει σε αυτό το τεύχος. Φιλοδοξούμε η διακίνηση και η συζήτηση με τον «Οδηγητή» να συμβάλλει ώστε εκατοντάδες σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα, να πάρουν δύναμη, να μεγαλώσει η στήριξη και η αλληλεγγύη στον αγώνα τους. Τα λόγια των συναδέλφων τους να κάνουν πιο ισχυρή την φωνή όλων!

 

Αντώνης Κωσταδήμας,
μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ