Άρθρο του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ :“Μόνοι τους” και ΟΛΟΙ μας!

Δευ, Απρ 11, 2022
Thumb_Politiki_Ampatielos_Paron

 Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών βοηθούν αρκετά για να σχηματιστεί μία καθαρή εικόνα των δύο κόσμων που αναμετρώνται μπροστά μας.

 Από τη μία μεριά, με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, φαίνεται να συσπειρώνονται οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να προωθήσουν την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να επεκτείνουν περαιτέρω την πολεμική εμπλοκή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις -και ιδιαίτερα εκείνη της Αλεξανδρούπολης, που αποδεικνύεται σε κομβικής σημασίας για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ενισχύθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη και την καθοριστική βούληση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθούν απαρέγκλιτα τη γραμμή της Ουάσινγκτον. Μέσα σε λίγες μέρες άλλαξαν ταυτόχρονα “τροπάριο”, γλυκοκοιτάζοντας την προοπτική κυβερνήσεων συνεργασίας, γιατί προφανώς αυτό επιβάλλει η απρόσκοπτη εφαρμογή των ΝΑΤΟϊκών δεσμεύσεων, της αντιλαϊκής πολιτικής, η χειραγώγηση λαϊκών αντιδράσεων που στενάζουν από αυτή, με πιο χαρακτηριστική την ακρίβεια.

 Σε αυτό το πλαίσιο δεν προκαλεί καμία εντύπωση ο εναγκαλισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, που όλοι μαζί υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Ζελένσκι, στη Βουλή βάζοντας κάτω από το χαλί τις δικές του ευθύνες για το γεγονός ότι ο λαός της Ουκρανίας έχει γίνει σάκος του μποξ ισχυρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για την πρόσδεση της χώρας του στο άρμα του ΝΑΤΟ, τις απαγορεύσεις κομμάτων, τις διώξεις και φυλακίσεις κομμουνιστών, τις στενές κρατικές σχέσεις με ναζιστικές ομάδες, μέλος των οποίων βρήκε βήμα και χειροκροτητές στο ελληνικό κοινοβούλιο! 

 Το ΚΚΕ για άλλη μία φορά στην πολύχρονη ιστορία του σε μία κρίσιμη για τον λαό και τη χώρα στιγμή, σε μια περίοδο ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης απρόβλεπτων εξελίξεων και γεωπολιτικών αλλαγών στέκεται στην απέναντι μεριά, αρνούμενο να διαλέξει “σφαγέα” και “ληστή”. Κριτήριο της στάσης του, για όλα τα θέματα, είναι η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, η εμπιστοσύνη στη δύναμη του εργατικού-λαϊκού κινήματος να βάλει τη “σφραγίδα” του στις εξελίξεις κρατώντας τη “σημαία” των δικών του αναγκών κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Γι’ αυτό οι κινητοποιήσεις του απέναντι στις φρεγάτες του ΝΑΤΟ στον Πειραιά, το μπλοκάρισμα της αμαξοστοιχίας του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσαν το μένος και τον εκνευρισμό του κυβερνητικού στρατοπέδου, που επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς του, από το ψέμα και τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ μέχρι την άγρια καταστολή και τις συλλήψεις στελεχών του, μεταξύ των οποίων και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, όπως έγινε στην πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

 Ο εκνευρισμός τους είναι εύλογος και λογικός, όταν βλέπουν ότι η θέση του ΚΚΕ μέσα στον λαό τυγχάνει ευρείας αποδοχής. Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, όταν διαπιστώνουν ότι ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να παίξει ρόλο στις εξελίξεις μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις. 

 Αυτό το μήνυμα έστειλε και η πετυχημένη απεργία της 6ης Απρίλη με τους χιλιάδες απεργούς που κατέκλυσαν το Σύνταγμα και δεκάδες άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το μήνυμα στέλνουν και οι χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, όπως αυτοί των τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου που σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και αλλού αγωνίζονται για να μπορέσουν να συνεχίσουν να σπουδάζουν στη σχολή που επέλεξαν κόντρα στα σχέδιο της κυβέρνησης και της διοίκησης. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσει να κινείται το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, αταλάντευτα και με όλες τους τις δυνάμεις. Ούτε βήμα πίσω από τις λαϊκές ανάγκες, για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπως ματώνει για τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων όλη την προηγούμενη περίοδο.

Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

(αναδημοσιέυεται από την εφημερίδα "Παρόν")