Μαθήματα ...“δημοκρατίας” και επανάστασης από τον Παπαδημούλη!

Τετ, Αυγ 18, 2021
papadimoulis

Δεν είναι λίγοι αυτοί που με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν επιχειρούν, μην μπορώντας να κρύψουν τον αντικομμουνιστικό τους κατήφορο, να βάλουν στο κάδρο -και στο ζύγι- τη διεθνιστική βοήθεια που προσέφερε η ΕΣΣΔ και άλλες χώρες στο Αφγανιστάν (κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80) με την 20ετή ιμπεριαλιστική εισβολή και κατοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Ανάμεσά τους δε θα μπορούσε να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο  “συνήθης ύποπτος” για τέτοιες δουλειές, Δημήτρης Παπαδημούλης, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Άλλωστε, κάθε πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΕΕ που σέβεται τον εαυτό του το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να επιδίδεται σε αντικομμουνισμό, δίνοντας εξετάσεις σε όσους υπηρετεί...

Γράφει, λοιπόν, ο Δ. Παπαδημούλης στο twitter:

Aφού τα έκανε όλα σαλάτα, έβαλε στο μίξερ Ταλιμπάν, Δύση, Σοβιετικούς, επανάσταση, στο τέλος ξεφούρνισε και τη... δημοκρατία. Συνεπώς οι Αμερικανοί, κατά Παπαδημούλη, προσπάθησαν να κάνουν εξαγωγή δημοκρατίας στο Αφγανιστάν, μέσω πολέμου, εισβολής και κατοχής! Είναι γνωστή, άλλωστε, η προσπάθεια για ...εκδημοκρατισμό που έχουν επιχειρήσει οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε διάφορες χώρες του κόσμου. Οι λαοί έχουν γνωρίσει στο πετσί τους τους δημοκρατικούς θεσμούς της “Δύσης”, ειδικά όταν σκάγανε οι βόμβες στα κεφάλια τους και τα ξένα στρατεύματα εισβάλλανε στις χώρες τους με το όπλο στη σκανδάλη. Βέβαια, δεν μας κάνουν εντύπωση τέτοιες διατυπώσεις. Είναι γνωστός ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ... Στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του έκανε τα πάντα για την αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και παρείχε κάθε είδους διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές για να υλοποιήσουν τα "διαβολικά καλά" σχέδιά τους στην περιοχή.

Η ταύτιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν με την παρουσία της διεθνιστικής βοήθειας που προσέφερε η ΕΣΣΔ και άλλες σοσιαλιστές χώρες στην κυβέρνηση του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος του Αφγανιστάν το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τους ιμπεριαλιστές και να ρίχνει λάσπη στην τιτάνια προσπάθεια προόδου που συντελέστηκε τη δεκαετία του ’80, όταν και έγιναν τεράστια βήματα από το λαϊκοδημοκρατικό καθεστώς να βγάλει τη χώρα από τον θρησκευτικό μεσαίωνα, κόντρα μάλιστα στους μουτζαχεντίν που ανοιχτά χρηματοδοτήθηκαν και στηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ. Η προσπάθεια για χειραφέτηση της γυναίκας, που μέχρι τότε -όπως και τώρα- βρισκόταν σε άθλια θέση, η συμμετοχή της στην εργασία και στη μόρφωση που αποτέλεσε σημαντική τομή για τη χώρα, οι υποδομές σε υγεία, παιδεία και η ανάπτυξη των τεχνών μόνο στο μυαλό των Παπαδημούληδων μπορούν να συγκριθούν με τις βόμβες των ιμπεριαλιστών!

Tο μόνο βέβαιο είναι ότι οι υπερασπιστές του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στη γελοία τους προσπάθεια να αθωώσουν τα εγκλήματά τους με μαθηματική ακρίβεια μετατρέπονται σε «ταλιμπάν» του αντικομμουνισμού!