Kυκλοφόρησε ο «Οδηγητής», με 8σέλιδο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Πέμ, Σεπ 2, 2021
thumb_Odigitis_1090

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Οδηγητή» με το σύνθημα «η γενιά μας να τολμήσει, για να ζήσει όπως της αξίζει» στο εξώφυλλό του.

Η είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη οδήγησε στην απόφαση να ξανατυπωθεί ο «Οδηγητής», που ήταν ήδη έτοιμος, ώστε να συμπεριλαμβάνει 8σέλιδο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του. Με αυτόν τον τρόπο το Όργανο του ΚΣ της ΚΝΕ αποχαιρετά τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, το έργο του οποίου θα συνεχίσει να φλογίζει τις καρδιές των νέων κομμουνιστών και όσων ονειρεύονται και παλεύουν για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Ο «Οδηγητής» στο πρώτο του τεύχος μετά τις πυκνές εξελίξεις του καλοκαιριού, στο τεύχος που θα «μπει» σε σχολεία και σχολές που ανοίγουν αυτόν τον μήνα, αλλά και θα συνοδεύσει την Οργάνωση μέχρι τις κεντρικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ, φιλοξενεί άρθρο του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου.

Πλούσια είναι η ύλη του τεύχους για το Φεστιβάλ, που -όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος- θα αποτελέσει το κορυφαίο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία της χώρας. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αθήνα, δηλώσεις καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος, μια «περιήγηση» στους χώρους και τα στέκια του Φεστιβάλ, στην έκθεση βιβλίου που θα λειτουργεί, είναι κάποια από αυτά που θα βρει κανείς στον «Οδηγητή» αυτού του μήνα.

Ξεχωρίζει ακόμα η ενότητα κειμένων με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Ο «Οδηγητής» ανιχνεύει τις αιτίες του επαναλαμβανόμενου εγκλήματος, μεταφέρει τους τρόπους με τους οποίους μέσα στις φωτιές αναδείχθηκε το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», ανοίγει τα θέματα του «ευρωπαϊκού μηχανισμού αλληλεγγύης» και της «πράσινης ανάπτυξης».

Ακόμα:

  • Τελικά ποιο είναι το δίδαγμα από τις ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν;
  • Πανδημία: Στο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν, θα φροντίσουμε να είναι οι χαμένοι.
  • Σχολική χρονιά 2021-2022: Άλλη μια χρονιά... μια από τα ίδια; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
  • Άρθρο για το άνοιγμα των σχολών: Δυναμώνουμε τον αγώνα για να γίνουμε φοιτητές ξανά! Φοιτητές... όπως πραγματικά μας αξίζει!
  • Ψάχνοντας σπίτι στην Αθήνα... οι «περιπέτειες» φοιτητών που αναζητούν στέγαση.
  • Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • Μεταγραφές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Ντριμπλάροντας» τα εκατομμύρια»
  • Ούτε σκέψη για εισιτήριο εισόδου στον Όλυμπο!