Κανείς στη δουλειά – όλοι στους δρόμους στις 10 Ιουνίου!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τη μάχη για την ενίσχυση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος! Δίνουμε πνοή στα σωματεία!
Παρ, Ιουν 4, 2021
Thumb_Politiki_Kaneis_sti_douleia_10_Iouniou

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα. Από τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν την Πέμπτη συνδικάτα και ομοσπονδίες σε πολλές πόλεις της χώρας, διατρανώθηκε η απαίτηση να πεταχτεί  το νομοσχέδιο στον κάλαθο των αχρήστων.

Άλλωστε, χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι έχουν ήδη δώσει μαχητική απάντηση στα αντεργατικά σχέ­δια της κυβέρνησης και με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μάη. Εκατοντάδες νέοι σε όλη την Ελλάδα έκαναν το βήμα της απεργίας για πρώτη φορά. Παίρνουμε θάρρος, ορμή και αντοχή για τη συνέχεια από τις κινητοποιήσεις σε δεκάδες κλάδους και χώρους δουλειάς, από τα μαζικά συλλαλητήρια. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νεκρώ­σουν τα πάντα, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι κάθε πόλης στην πανεργατική απεργία στις 10 Ιουνίου.

Βγαίνουμε πιο ενισχυμένοι, πιο έμπειροι από τις μάχες που δίνουμε! Πραγματική απάντηση απέ­ναντι στις «ανατροπές του αιώνα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση μπορεί να δώσει μόνο η συλλογική, οργανωμένη πάλη των εργαζομένων ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνη­σης, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής, όπως αντιστοιχούν στον 21ο αιώνα.

Με κάθε τρόπο να μαζικοποιούνται οι οργανώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, να δημιουργούνται νέες μορφές οργάνωσης αγώνα

Όλο το προηγούμενο διάστημα ενισχύθηκαν και δη­μιουργήθηκαν νέες μορφές οργάνωσης σε κλάδους και σε γειτονιές με την πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ. Μία τέτοια προσπάθεια ήταν ο σχεδιασμός των Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης μπροστά στις αρ­χαιρεσίες του κλαδικού συνδικάτου επισιτισμού. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ βρέθηκαν σε «πιάτσες» επισιτιστικών καταστημάτων, σε μεγάλους χώρους δου­λειάς, στις αφετηρίες των εργαζομένων ντελίβερι και συζήτησαν με αρκετούς εργαζόμενους. Το κάλεσμα για ενίσχυση του συνδικάτου βρήκε αντίκρισμα καθώς στο σωματείο οργανώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι.

Αντίστοιχα οι Οργανώσεις Επισιτισμού και Ανατο­λικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ μετά από αρκετές παρεμβάσεις στα καταστήματα και συζήτηση με εργα­ζόμενους στις περιοχές του Ζωγράφου, στο Γουδί, στο Παγκράτι, πρωτοστάτησαν, μαζί με άλλους νέους ερ­γαζόμενους, για να συγκροτηθεί μετά από συνέλευση σωματειακή επιτροπή στην περιοχή.

Στην Άρτα μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέ­ντρου έγινε κατάθεση λουλουδιών έξω από την πύλη του εργοστασίου «Ήπειρος» όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας νέος εργαζόμενος, ο Χρήστος Ζορμπάς εν ώρα εργασίας και στην εθνική οδό, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο εργαζόμενος ντελίβερι, Γιώργος Γου­ντζιάς. Και στα δύο σημεία ήταν μεγά­λη η προσέλευση νέων ανθρώπων που κατέθεσαν ένα λουλούδι. Μετά από 5 μέρες στην απεργιακή κινητοποίηση το μπλοκ των εργαζόμενων στον επι­σιτισμό ήταν το πιο μαζικό που έχει υπάρξει στην πόλη, με την συντρι­πτική πλειοψηφία να είναι νέοι εργα­ζόμενοι. Φωνάζοντας, οι περισσότεροι για πρώτη φορά, «περισσότερες ώρες εργασίας σημαίνει και εντατικοποίη­ση, η εντατικοποίηση αυτή έχει οδη­γήσει να χάνουμε συναδέλφους».

(Διαβάστε τη συνέχεια στον «Οδηγητή» που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Ιουνίου…)