22, 23, 24 Σεπτεμβρίου:Και τώρα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Πάρκο Τρίτση"!

Δευ, Σεπ 19, 2022
Thumb_48o_festival_kne _1101

Με το πολύ πετυχημένο "πέρασμά" του από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις τη βδομάδα και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή" ολοκλήρωσε το μεγάλο "ταξίδι" του σε όλη τη χώρα, ένα ταξίδι που ξεκίνησε στις αρχές του Αυγούστου με σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα»!

Για τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων και τη σημασία της, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και από εδώ και από την έντυπη έκδοση του "Οδηγητή" το επόμενο διάστημα.

Η ώρα της Αθήνας!

Τώρα, όμως, είναι η ώρα των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, που ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη στο Πάρκο "Αντ. Τρίτσης", στο Ίλιον και όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί!

3 μέρες, 5 σκηνές και 350 καλλιτέχνες συνθέτουν ένα από τα πιο "δυνατά" καλλιτεχνικά προγράμματα που έχει παρουσιάσει το Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια.

Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Πολλές και ενδιαφέρουσες θα είναι οι συζητήσεις, οι εκθέσεις, τα workshops που θα πραγματοποιηθούν όλο το τριήμερο στους διάφορους χώρους και στέκια του Φεστιβάλ.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα για το τριήμερο των εκδηλώσεων.

Ραντεβού στο Φεστιβάλ!

sygkentrosi-40

Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Ακουσε τη φωνή μου κι έλα...» - Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Ενορχήστρωση - επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Βιολέτα Ικαρη, Γιάννης Μπέζος.

23.00 Νατάσσα Μποφίλιου

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 Αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη. Ενορχήστρωση - επιμέλεια: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Κανέλλος, Κώστας Μακεδόνας, Δήμητρα Σταθοπούλου.

22.30 Βαγγέλης Κορακάκης

23.30 Γιώργος Μαργαρίτης
  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

19.30 Συζήτηση στο Στέκι νέων γυναικών: «Ερωτικές σχέσεις, συμβίωση, γάμος: Είναι ατομικά δικαιώματα;». Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.00 Dog in the Fog

21.30 High Hills

22.00 Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης - Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ

23.00 Υπεραστικοί

23.45 Εισβολέας Full Band

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

19.30 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα: BeforeTwenty, Nada & Nesa, Nek & Josey.

21.00 Stand up comedy - Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Μαλιάτσης Σάλας, Κώστας Κρύος, Χρήστος Πέτρου.

21.45 Stand up comedy - Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Στέλιος Ανατολίτης, Χρύσα Κατσαρίνη, Παναγιώτης Κούδας, Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος, Γιάννης Ρούσσος.

23.00 Μαρίνα Σάττι.

  • ΣΚΗΝΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Τα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ πάνε Φεστιβάλ:

21.00 Θα παρουσιαστούν χοροί από όλο τον κόσμο. Μικρασιατικοί χοροί, Flamenco και Latin χοροί από τις ομάδες του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα. Κρητικοί χοροί από το «Δια-Κρητικό» χορευτικό συγκρότημα του Νίκου Ζαντιώτη. Βαλκανικοί χοροί από χορευτική ομάδα. Flamenco από την ομάδα «Al Aire Libre». Αφρικανικοί χοροί από την ομάδα «Yeelen - Dance and Music from West Africa».

22.30 Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το μουσικό σύνολο του «Τραβέρσο», του Πολιτιστικού Στεκιού της ΚΝΕ στον Πειραιά.

23.00«Ενα χρόνο ζεις ειρήνη και τριάντα στη φωτιά» - Αφιέρωμα στα τραγούδια της Μικράς Ασίας από το Τμήμα Φωνητικής του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα.

  • ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.30 Εκδήλωση: «Πόλεμος και ταξική σύγκρουση στην ελληνική λογοτεχνία τα "χρόνια της θύελλας" (1940-1950)». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ. Χαρακτηριστικά λογοτεχνικά αποσπάσματα θα παρουσιάσουν ηθοποιοί.

  • ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.30 Συζήτηση:«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η στάση των κομμουνιστών». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Θα γίνουν παρεμβάσεις από Κομμουνιστικές Οργανώσεις Νεολαίας από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

  • ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.00 Τουρνουά σκάκι Σιμουλτανέ με τη συμμετοχή Ελληνα Γκραν Μετρ.

21.00 Συζήτηση: «Το Σκάκι στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», όπου θα μιλήσουν σκακιστές και ερευνητές.

Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου»: Αφιέρωμα στο διεθνιστικό - αντιπολεμικό τραγούδι. Μουσική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Επιμέλεια κειμένων - αφήγηση: Διονύσης Τσακνής. Βίντεο: Σήφης Στάμου

Ερμηνεύουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Πολυξένη Καράκογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος, Μάκης Σεβίλογλου, Διονύσης Τσακνής.

23.00 Μίλτος Πασχαλίδης - Φιλική συμμετοχή: Στέλιος Ρόκκος.

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.00 Κεντρική συζήτηση: «ΚΚΕ, για όλα αυτά που θα γίνουν ΜΕ εσένα». Θα μιλήσουν: Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά. Παρεμβάσεις θα γίνουν από συνδικαλιστές από χώρους δουλειάς και πανεπιστήμια.

21.30 «Σμυρναίικο Μινόρε» με την Γλυκερία και την Dilek Koc. Συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός.

23.00 «Μουσικό Μπαχάρι» με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη και τους Maqamάτηδες.

00.00 «Ταξίδι στην Ελλάδα» - Γλέντι με το συγκρότημα του Νίκου Φιλιππίδη. Στο τραγούδι ο Παναγιώτης Λάλεζας και η Λευκοθέα Φιλιππίδη.

  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

22.15 «Κρουστωδία» ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

22.30 Alcedo Folk Band

23.00 Kadinelia

23.45 BaboKoro

00.30 Βουκολική Διαταραχή

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

19.30 Εκδήλωση - συζήτηση με τη συμμετοχή μαθητών: «Είμαστε η γενιά που τα έχει ζήσει όλα;»

21.00 Hip hop live - Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης: Rhyme Riot, Raibo, Dason, Rebellion Connexion, Drugitiz, Φρανκ, Το Σφάλμα, Brak+ Dj Millman, Ζωγράφος + GhettoRock, Λόγος Απειλή, Lobo, Tiny Jackal.

00.30 Μιθριδάτης.

  • ΣΚΗΝΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

21.00 Πάνος Μπούσαλης - Αφιέρωμα στον δίσκο «Τα Αντιπολεμικά» του Λίνου Κόκοτου, που ερμήνευσε ο Νίκος Ξυλούρης. Θα παρευρεθεί ο Λίνος Κόκοτος.

22.00 Alekos Vretos Mediterranean trio.

23.00 Μικρασιατικό γλέντι με τη γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Smyrna». Συμμετέχει η Ερωφίλη.

  • ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.00 Θεατρική παράσταση «Το παραμύθι χωρίς όνομα», του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

  • ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.00 Συζήτηση:«Καζακστάν - Σρι Λάνκα: Η ταξική πάλη και οι λαϊκές εξεγέρσεις, κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης και τον 21ο αιώνα». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Θα γίνουν παρεμβάσεις από κομμουνιστές από το Καζακστάν και τη Σρι Λάνκα.

  • ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.30 Επίδειξη/παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων της Ιστιοπλοΐας, του Κανόε Καγιάκ και της Κωπηλασίας με τη συμμετοχή ναυταθλητικών σωματείων σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες.

Σάββατο 24 Σεπτέμβρη

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση - Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

21.30 Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επέτειο γέννησής του. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγιάννης. Ερμηνεύουν: Γιώργος Νταλάρας, Ασπασία Στρατηγού, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Συμμετέχει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου.

23.00 Βασίλης Παπακωνσταντίνου

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 Γιάννης Διονυσίου

22.30 «Ο Γκάτσος που αγάπησα» - Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο. Ερμηνεύουν: Μανώλης Μητσιάς, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

23.30 Γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.

  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30 Φοίβος Δεληβοριάς

22.30«Ο διαχρονικός ήχος της αμφισβήτησης» - Αφιέρωμα στο ελληνικό rock. Ενορχήστρωση - επιμέλεια: Θανάσης Χουλιαράς - KollektivA. Συμμετέχουν: KollektivA, Θοδωρής Βλαχάκης & Μιχάλης Σκαράκης (Magic de Spell), Στέλιος Μαγαλιός, Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Λάκης Παπαδόπουλος, Στέλιος Σαλβαδόρ (Μωρά στη Φωτιά), Εύα Τσάχρα.

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

19.00 Μπάντα ΚΕΘΕΑ «Στροφή»

21.30 Stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση Σάλα.

22.30 Κοινοί Θνητοί

23.30 Stavento

  • ΣΚΗΝΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

21.30 Παρουσιάσεις δίσκων: Mother of Millions, Κώστας Βλαχούτσος, Γιάννης Ταυλάς, Δημήτρης Ψαρράς.

  • ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.00 Συζήτηση:«Η Κούβα δεν είναι μόνη της!». Θα μιλήσουν ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Αραμίς Φουέντε Ερντάντες και ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.00 Επιδείξεις αναρρίχησης και τραμπολίνο για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

21.30 Παρουσίαση της ορειβατικής δραστηριότητας της ΚΝΕ από την πρόσφατη επιτυχημένη ανάβαση στον Ολυμπο και την ψηλότερη κορυφή του, τον Μύτικα.