Ξεπέρασε τα 20.000 «φύλλα» η διακίνηση του «Οδηγητή» με τις Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 13ο Συνέδριο!

Πέμ, Δεκ 8, 2022
Thumb_Politiki_Diakinisi_Odigiti

Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η πανελλαδική διακίνηση του τεύχους Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του «Οδηγητή», που φιλοξενούσε το κείμενο των Θέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ για το 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης, είχε ήδη ξε- περάσει τα 20.000 «φύλλα», χωρίς να είναι ακόμα διαθέσιμα τα τελικά στοιχεία. Αυτή η επιτυχία σηματοδοτεί μια πολύ καλή «εκκίνηση» της προσυνεδριακής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Οι μηχανές «στο φουλ»

Είναι τώρα η περίοδος που, σε όλη την κλίμακα της Οργάνωσης, σε όλη την Ελλάδα και όπου έχει Οργανώσεις η ΚΝΕ, συζητάμε πάνω στο κείμενο των Θέσεων του ΚΣ, κάνουμε τον απολογισμό της δράσης μας και διαμορφώνουμε το σχέδιο για τη συνέχεια, κάνουμε τη συντροφική κριτική και αυτοκριτική μας, με στόχο να γίνουμε καλύτεροι, εκλέγουμε τα νέα μας καθοδηγητικά Όργανα.

Ταυτόχρονα, συζητάμε για τις Θέσεις με τους χιλιάδες φίλους της ΚΝΕ, αυτούς που θα είναι οι αυριανοί μας σύντροφοι, με όσους βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες της νεολαίας στους οποίους η ΚΝΕ πρωτοστάτησε την τετραετία που πέρασε. Ακούμε τη γνώμη τους, καταγράφουμε τις παρατηρήσεις τους, επιδιώκουμε να αναλαμβάνουν δουλειά στο πλάι μας. Επανερχόμαστε στους χιλιάδες νέους και νέες που πήραν τον «Οδηγητή» για πρώτη φορά, που πριν 3 μήνες ήρθαν στα Φεστιβάλ μας, που «γνωρίζονται» την ΚΝΕ σε μια περίοδο που αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η δράση και οι διαδικασίες μας είναι η «μέρα με τη νύχτα» σε σχέση με αυτές όλων των άλλων πολιτικών οργανώσεων νεολαίας.

Το πλούσιο πρόγραμμα κεντρικών θεματικών εκδηλώσεων, οποίο εμπλουτίζεται με εκατοντάδες μικρότερες εκδηλώσεις και συσκέψεις που θα πραγματοποιήσουν οι ΟΒ, εξυπηρετεί τον στόχο να δυναμώσει η συμπόρευση νέων ανθρώπων με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Επίσης, από αυτό το τεύχος, ο «Οδηγητής» ξεκινά να δημοσιεύει τα άρθρα του Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου.

Συζητάμε συλλογικά, δρούμε μαχητικά!

Ο βασικός στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή, ήταν η πλούσια προσυνεδριακή μας διαδικασία να συνδυαστεί αρμονικά και να τροφοδοτεί την παρέμβασή μας στους αγώνες που θα αναπτύσσονται, όλη την υπόλοιπη πολιτική δραστηριότητά μας. Υπάρχει ήδη θετική πείρα ως προς αυτό, η οποία αποτυπώνεται και στις σελίδες του τεύχους.

Στο διάστημα από την κυκλοφορία των Θέσεων μέχρι σήμερα, πρωτοστατήσαμε στην προσπάθεια για τη συμμετοχή χιλιάδων νέων εργαζομένων στην απεργία της 9ης Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που ήταν οι πιο μαζικές των τελευταίων χρόνων. Πρωτοστατήσαμε για να είναι επίσης τα πιο μαζικά των τελευταίων χρόνων τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία της επετείου του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Βρεθήκαμε, μαζί με χιλιάδες ακόμα κόσμου, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που απέτρεψε την έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου στου Ζωγράφου. Αναπτύσσουμε πλούσια δραστηριότητα με αφορμή tην 100η επέτειο της ίδρυσης της ΟΚΝΕ, κάναμε εκδηλώσεις σε σχολές με αφορμή τη μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών κλπ.

Δεν αφήνουμε τίποτα να «πέφτει κάτω»

Κάθε τι που «καίει» έναν νέο άνθρωπο, είναι αφορμή για τη δική μας αγωνιστική παρέμβαση. Από τον φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον οποίο στερούν το πτυχίο του επειδή χρωστάει το «χαράτσι» για το δωμάτιό του στην Εστία, μέχρι τη μαθήτρια που δεν έχει να πληρώσει τη συμμετοχή της στη σχολική εκδρομή. Κάθε τι που «πνίγει» σήμερα τη νεολαία, από τα αποτρόπαια περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων μέχρι τις ειδήσεις για τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες στο Κατάρ για να στηθεί ο χορός δισεκατομμυρίων που ονομάζεται καταχρηστικά «Μουντιάλ» και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι αφορμή για να αναδεικνύουμε ότι ρεαλιστικές λύσεις υπάρχουν για όλα, αλλά βρίσκονται στον δρόμο της ανατροπής. Απαιτούν, δηλαδή, να αρχίσουν να σκέφτονται περισσότεροι «έξω από το κουτί», να συμπορευτούν περισσότεροι με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Βάζουμε τα δυνατά μας για να γίνουμε καλύτεροι

Τις μέρες που πέρασαν, αποδείχθηκε και κάτι ακόμα: πως όταν το διάβασμα, η διακίνηση, η πολύμορφη αξιοποίηση του «Οδηγητή» αντιμετωπίζονται ως «όπλο» για να δώσουμε τις μάχες μας με καλύτερους όρους και να πετύχουμε τους στόχους μας, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα…

Φάνηκε γιατί παραμένει το νούμερο 1 περιοδικό νεολαίας: γιατί είναι περιοδικό «μάχης» και όχι «του περιπτέρου». Γιατί την ώρα που, με τις εξελίξεις στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, πάνε «κουβά» οι ανοησίες περί «ελεύθερης» και «αδιαμεσολάβητης» ενημέρωσης μέσα από αυτά, κάθε νέος και νέα που ανοίγει τον «Οδηγητή» μπορεί να βρει στις σελίδες του τις αγωνίες του, τους αγώνες του, απαντήσεις σε όλα αυτά που τον προβληματίζουν, μπορεί, τελικά, να βρει την ίδια του τη ζωή, χωρίς παραμορφωτικούς φακούς. Το θετικό αποτέλεσμα που όλοι μαζί πετύχαμε, μας επιφορτίζει, ως Συντακτική Επιτροπή, με το καθήκον να εντείνουμε την προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση του περιεχομένου του περιοδικού μας.

Συνεχίζουμε!

Η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή»