Η φλόγα “καίει” και στα απογευματινά συλλαλητήρια θα είναι ακόμα πιο δυνατή - Το νομοσχέδιο έχει καταδικαστεί!

Τετ, Ιουν 16, 2021
Thumb_Politiki_I_Floga_Kaiei

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας δίνει ελπίδα, στέλνει "μήνυμα" για ακόμα πιο μαζικές απογευματινές συγκεντρώσεις. Γιατί σήμερα οι εργαζόμενοι και η νέα γενιά θα είναι όλη μέρα στο δρόμο.

Η κυβέρνηση έχει τρομερή αμηχανία. Τρώει το ένα "χαστούκι" μετά το άλλο. Δεν τους βγήκε η τρομοκράτηση των απεργών. Τα καράβια είναι ακινητοποιημένα, μεγάλοι χώροι δουλειάς είναι κλειστοί. Δεν τους βγήκε η συκοφάντηση, η χυδαία προσπάθεια να επικαλεστούν ακόμα και τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ήθελαν να κάνουν τους "προοδευτικούς προστάτες" των μαθητών και δεν μπόρεσαν σε πολλά εξεταστικά κέντρα να στείλουν στην ώρα τους τα θέματα των εξετάσεων λόγω τεχνολογικού προβλήματος!

Δεν τους "βγαίνει" με τη διευθέτηση, δηλαδή την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου. Οι πιο "σοβαροί" από τα κυβερνητικά στελέχη πλέον ομολογούν ότι "δεν μπορούν να είναι όλοι ικανοποιημένοι από το νομοσχέδιο", "φέρνουμε πιο κοντά την κοινωνία με την οικονομία, κάνοντας τη δεύτερη πιο ανταγωνιστική". Επαναλαμβάνουν απλά, μονότονα, ότι αυτά γίνονται παντού, τα κάνουν και οι "αριστερές" κυβερνήσεις, τα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνουν άραγε ότι απλά έτσι ομολογούν τη φρίκη του κόσμου που από κοινού όλοι αυτοί όντως υπηρετούν;

Τι τους "έμεινε" λοιπόν; Είπε σήμερα ο πρωθυπουργός "ο εργαζόμενος θα χτυπά την ψηφιακή κάρτα και θα χτυπά την ανασφάλιστη εργασία". Τι μυαλό κουβαλάνε; Μέσα στην πανδημία έδωσαν το δικαίωμα στη μεγαλοεργοδοσία να προβαίνει μονομερώς σε βλαπτικές μεταβολές στην εργασιακή σχέση του εργαζόμενου απλά με ένα "κλικ"… Νομοθετούν τον μεσαίωνα και θέλουν να αποκαλούνται "σύγχρονοι" επειδή θα τον καταγράφουν ψηφιακά! Ακούσαμε πως "νομοθετούμε για το αύριο, για τον κόσμο που αλλάζει ραγδαία". Πώς; Λέγοντας πως όσοι τηλεργάζονται θα έχουν το «δικαίωμα» στην αποσύνδεση! Γιατί δε νομοθετούν και το "δικαίωμα" στην αναπνοή;  Βαφτίζουν ακόμα και το αυτονόητο ως «δικαίωμα» για να μπορούν οι εργοδότες να αυθαιρετούν και να ισχυρίζονται πως οι εργαζόμενοι δεν "αξιοποιούν το δικαίωμά τους". Έχουν το θράσος να απευθύνονται στους ντελιβεράδες. Όταν το νομοσχέδιο θα ενισχύσει το να μην έχουν μισθωτή σχέση με τις ψηφιακές πλατφόρμες, να έχουν αυτοί την ευθύνη, αν σκοτώνονται, γιατί θα είναι "αφεντικά του εαυτού τους"!

Μας είπαν ακόμα πως "διαχωρίζουν την απεργία από την παρανομία". Να πάνε να μαζέψουν τους εργοδότες σούπερ μάρκετ που στέλνουν μπράβους για να χτυπήσουν απεργούς όταν σύσσωμοι διεκδικούσαν να μην απολυθούν. Να απαντήσουν για τις δικαστικές αρχές που βγάζουν παράνομες τις απεργίες μέσα σε λίγα λεπτά όταν για θέματα που αφορούν διεκδικήσεις των εργαζομένων κάνουν χρόνια. Βλέπουν τον "ίσκιο" τους και νομίζουν ότι μεγαλώνουν. Και άλλοι προσπάθησαν να βγάλουν παράνομο το δίκιο και έφαγαν τα μούτρα τους.  

Τολμούν να ισχυρίζονται πως διατάξεις του νομοσχεδίου προστατεύουν τους γονείς. Δεν ξέρουμε τι "αρρώστια" κουβαλάνε στην ψυχή τους. Η υπεράσπιση ενός γερασμένου και άκαρδου κόσμου τούς έχει οδηγήσει μάλλον ειλικρινά να πιστεύουν ότι η σχέση του γονιού με το παιδί είναι να του λέει μόνο καληνύχτα, αφού μόνο αυτό θα μπορούν να κάνουν αν δουλεύουν 12 και 13 ώρες την μέρα.

Το ίδιο αισχρές είναι και σύσσωμες οι αστικές δυνάμεις που πέρα από τα "μεγάλα λόγια" αναμασούν μονότονα ότι είναι ένα νομοσχέδιο που δεν ευνοεί την καπιταλιστική ανάπτυξη. Σε κόντρα, όμως, με τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που οι δυνάμεις του έκαναν τα πάντα για να μη γίνει η σημερινή απεργία, οι χιλιάδες απεργοί σήμερα δε θα κρατούν πλακάτ με τον Μπάιντεν που φέρνει "επαναστατικό αέρα αλλαγής". Θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Ελλάδας απαιτώντας να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο!

Τον φόβο του οργανωμένου λαού έχουν. Καλά κάνουν. Θα τους σαρώσει.